Söndagen den 20 augusti 2017 - klockan 22:59
Förstasidan
Artiklar

  Nästa »

Summer (  ) Space 2017 har gått i mål efter att angeredseleverna och deras handledare arbetat hela sommarlovet med olika utvecklingsfrågor i Bergsjön.
Summer (  ) Space 2017 har gått i mål efter att angeredseleverna och deras handledare arbetat hela sommarlovet med olika utvecklingsfrågor i Bergsjön.

Sommarlov är för lärare
Här jobbar vi varje dag!

--Sommarlov, det kan lärarna ha. I Bergsjön har vi minnsann varit igång och arbetat hela sommaren, berättar Kewser Abdulkader, som var en av de åtta lyckliga angeredseleverna som i år fick jobb på Summer ( ...

Läs mer


Läs mer

Studenten 2017

I fredags den 2 juni tog fem klasser studenten. Den första klassen spang ut kl 13:00.
Filmen nedan visar lite av den glädje som spred sig över skolan.


Läs mer
Lars Jansson, Kärstin Lyon och Bengt Brusewitz

Tack och lycka till våra unga och glada pensionärer!

Stort tack för alla fina år vi haft tillsammans. Vi gläds och avundas er för allt kul ni kan göra med er lediga tid.

Läs mer
Calina Folme och Kärstin Lyons

STORT GRATTIS Calina till nya rollen som rektor för Riksgymnasiet!

Ny rektor för Riksgymnasiet blir Calina Folme. Stort grattis Calina som tillträder den 1 augusti. Hon tar därmed över rekotorskapet efter Kärstin Lyons som har valt att gå i pension efter lång och trogen tjänst för oss elever och personal på Riksgymnasiet och Angeredsgymnasiet. 

Läs mer

Äntligen sommarlov

Skolavslutning den 9 juni


Skolan stänger 12.30 på avslutningsdagen. Sprint och RG 1, 2 börjar i sporthallen.
Alla utom 3:or på övriga skolan och RG 4 som har tagit studenten har avslutning den 9 juni. Det kommer att vara tal av rekorer, musikuppträdande och stipendieutdelning. Varje sittning är 45 minuter.

Läs mer

Tuk-tuks i StockholmI vår 2017 kommer trehjuliga taxin att börjas användas i Stocholm. Det kommer att rulla 18 eldrivna tuk-tuks fördelade på 60 chaufförer. Företaget drivs av Bzzt som vill bli ett alternativ dagens kollektivtrafik. Företagets syfte är att få bort fossil bilarna från stan och skapa en...

Läs mer


2017 års segrare av Best in school är SA2!


Efter en väl genomförd turnering spelade Samhällsprogrammet år 2 till sig vinsten. Efter två dagar med härlig stämning i Idrottshallen så längtar man redan nu till Best in school 2018. Deltagarna i turneringen visade upp en stor kämparglöd. Vi tackar spelare, domare, tränare och...

Läs mer

Youngered fixar ett nytt hängställe


Snart ska Angered centrum få ett nytt hängställe – en uteplats mitt emot parkeringen med gräsytor och träbänkar. Bakom satsningen står ungdomar i Youngered.


Youngered är ett projekt som drivs av några ungdomar...

Läs mer

Vad händer i Göteborg i sommar

Hej alla där ute i solen. Om ni inte vet vad ni ska hitta på i sommar så har ni kommit rätt. Jag tänkte prata om aktiviteter och evenemang som händer i Göteborg under sommaren.


Summerburst 2017: Summerburst är en festival som brukar dra mycket folk. Det är sjätte året i Göteborg. Den...

Läs mer

Vad vet du egentligen om dalahästen?

 


Dalahästen är inte bara en symbol för mitt hemlän, Dalarna, utan också för hela Sverige. 1939 fick den sitt stora genombrott och blev världskänd efter att ha medverkat på världsutställningen New York World´s Fair. Dalahästar tillverkas i byn Nusnäs strax söder om Mora....

Läs mer
Prins Daniel tyckte att Bahar Arman,  Mohamed Abdullahi och Fardowsa Iid har många fina idéer om integrationsprocessen i sitt företag.

Prins Daniel och moderatledaren
mötte New Buddies i Stockholm

Tillsammans med några hundra UF-företag ifrån hela landet är nu New Buddies UF på Stockholmsmässan i Älvsjö för att kämpa om en SM-titel i ung företagsamhet. För New Buddies del handlar det om att ta hem grenen Bästa Tjänsteföretag med sin idé om att hjälpa...

Läs mer


Biotoppen

Läs mer


Självkörande bilar

En självkörande bil, även känd som ett obemannat markfordon, autonomt fordon, förarlös bil, självstyrande bil och robotbil. Är ett autonomt fordon som kan uppfylla de viktigaste transportfunktionerna i en traditionell bil.

Att sitta fast i en bilkö är ö...

Läs mer


Skoda SuperB med 280 vilda hästkrafter!

Hur många tänker på prestanda när man talar om Skoda? Men nu är det verkligen dags att tänka om. Skoda Superb Sportline TSI280 DSG 4x4 är snabb!


Håkan Nilsson har tidigare skrivit om Skoda Superb i positiva ordalag, så positivt att vissa trott att Håkan varit ”...

Läs mer

UF-gala på Blå Stället 17 maj


Alla som är intresserade av entreprenörskap och inkludering  är välkomna till Blå Stället den 17 maj kl 15.00 och framåt.

Då samlar Ung Företagsamhet och samarbetspartnern Stenastiftelsen årets Uf-företagare rådgivare, handledare, kunder, leverantörer och supporters till...

Läs mer

3 maj - pressfrihetsdagen


Den 3 maj firar man pressfriheten som grundar sig i pressfrihetsdagen, denna lag har funnits i Sverige sedan 1766. Man uppmärksammar denna dag för att påminna regeringar om deras skyldighet att upprätthålla yttrandefriheten. För tillfället så hotar många stora ledare pressfriheten t.ex. Donald Trump...

Läs mer
Skärmdump från RUGs hemsida med en översikt av den globala pressfriheten.

Nordkorea fortfarande i botten när det gäller pressfrihet

Nu har pressfrihetsindexet från Reportrar utan gränser, RUG landat. Förändringarna från förra årets upplaga är inget annat än föga förvånande.


Många länder blickar österut för att se efter vad som händer bakom gränserna till världens mest...

Läs mer
Galleri Bazar visar ett trettiotal alster från elever på Angeredsgymnasiet.

Ny i Sverige och konstvärlden
Inspirerat med Språkintroduktion från Angeredsgymnasiet

Den 29 april öppnar Heidi Marquardt upp dörrarna till Bazar Grunden. Det är dags för vernissage efter ett års arbete tillsammans med eleverna på språkintroduktion på Angeredsgymnasiet. Vernissage för en utställning som hänger till den 24 maj.

Läs mer
Sök Sökhjälp

Publicerade
Arkiv

Tipsa redaktionen
Skicka bildinsändare
Skicka insändare

MATSEDEL

KALENDER

Det finns inga kommande händelser i kalendern.

webbtv knappFacebook

Riksgymnasiet

Angeredsgymnasiet

klart.se


Angeredswebben
Ansvarig utgivare:   Patrick Gladh
Webmaster:   Rickard Strid
Redaktion:   Christopher, Felicia, Mia, Anton , Kridsada, Synnöve, Calina, Anton Wheelz, Melker, Tahereh, Hedvig , John , Moa, Torbjörn, Julia, Linus, Emma, Torbjörn, Rickard, Pontus, Daniel, Torbjörn, Viktor