Lördagen den 18 november 2017 - klockan 10:57
Förstasidan
Artiklar
  Nästa »

Rektorerna Patrick Gladh och Calina Folme
Rektorerna Patrick Gladh och Calina Folme

Höstterminen i full gång

Så ser ledningen på nutid och framtid på skolan!

Vi på Angeredswebben har interjuvat rektorerna, Calina Folme och Patrick Gladh om hur skolan ser ut nu och vad de tror om skolans framtid.


Hur ser det ut på skolan i år?

Calina berättar att det på Angeredsgymasiet finns...

Läs mer
Nermin Abdullatif, Vanessa Redzep, Kabas Al-shimmari och Ayaanle Mohamad hoppas att alla som får rösta i valet till ungdomsfullmäktige verkligen använder sin röst. På bilden saknas Elisabeth Ericsson.

Kvartett som kandiderar
till Ungdomsfullmäktige

Gratis mensskydd för tjejer, busskort hela veckan, läxhjälp åt alla och obligatoriskt mellanmål och frukost i skolan! Visst får ungdomar det bättre om Angeredsgymnasiets kandidater till ungdomsfullmäktige får plats i politiken efter valet 10 - 20 november?
--Det är väldigt roligt att vi...

Läs mer

Skolresurs- elevhälsan

Elevhälsa är personal som arbetar med hälsa, stöd och omsorg för elever på Angeredsgymnasiet. Elevhälsan finns för att stödja eleverna i sin utveckling mot utbildningens mål och för att det ska kännas tryggt att gå i skolan.

Läs mer


Aktiviteter på Angeredsgymnasiet

Catarina har jobbat på Angeredsgymnasiet i elva år. Hon började som elevassistent, sedan lärarassistent och nu som skolvärd. Här berättar hon om aktiviteter på skolan.

Läs mer

Kulturnoden i Angered


Angeredswebben pratade en stund med Daniel Viklund om ett nytt fenomen i Angered. Kulturnoden samlar flera verksamheter under ett paraply.


Vad är Kulturnoden?


Det är ett samarbete mellan Blå stället, Angeredsgymnasiet, Kulturskolan och Kultur Atom.

Syftet är att öka flödet mellan de olika verksamheterna och...

Läs mer

Hur upplever eleverna första tiden på skolan

Corolina och Sofia från Riksgymnasiet

Vi på Angeredswebben gav oss ut i korridorerna för att fråga de nya eleverna om hur det känns att börja på Angeredsgymnasiet.

 


Vi har intervjuat några elever som går på Samhällsprogrammet och Riksgymnasiet. Gemensamt för de...

Läs mer
Välkände privatekonomens viktigaste råd;

-- Det allra viktigaste
är att vara en bra vän!

Privatekonomen Arturo Arques tipsade ekonomieleverna om hur man skall tänka för att planera sin ekonomi.

Bästa aktien, smartaste klippet, högsta lönen eller billigaste räntan - ja det var nog vad många ekonomielever förväntade sig när Swedbanks kändisekonom Arturo Arques tog sig från Stockholm för att besöka Angered. Men icke, Arturos allra bästa råd för att skaffa sig ett...

Läs mer

Dags för fest!!!Angeredsgymnasiet fyllde 30 år förra året, nu är det Riksgymnasiets tur. Det firar vi med ett jubileum i början av vecka 44. Alla fyra Riksgymnasierna i Sverige är inbjudna till jubiléet. Riksgymnasiet i Göteborg för ungdomar med rörelsehinder, är ett av fyra i landet. 

Läs mer

Angeredsgymnasiet tar plats
- Ydidya pryder GP´s gymnasiebilaga


Angeredsgymnasiet tar plats, visar framfötterna och är med överallt. GP ville ha en bit av kakan och Vård- och Omsorgsprogrammets Ydidya var med på noterna.


Greppa en GP från måndagen den 9 oktober så kan du läsa om gymnasiemässan men framför allt Ydidyas resa.

Läs mer

Kaos på Angeredsgymnasiet
Anhörigkväll - en succé!

Lyckat kaos i entrén.

Den 3 oktober hissar Angeredsgymnasiet sina nyprintade roll-ups, fyller pumptermosarna och ställer sig i givakt. Det är anhörigkväll och när portarna slås upp blir det så trångt att våra elever får okända föräldrar i knäna.


Anhörigkväll på Angeredsgymnasiet...

Läs mer
New Buddies tog hem storslam - 50000 kronor när JCE-gruppen delade ut pris för årets Bästa företagsidé på Svenska Mässan. Fr v Louice Rosdahl, JCE, Fardowsa Iid, Bahar Arman, Mariam Kakhi, Maida Ali, Mohamed Abdullahi och UF-konferenciärerna Sofia Lundahl och Isabelle Svahn.

New Buddies kammade hem
50000 för sitt entreprenörskap

UF-företaget New Buddies drog hem storslam när över tusen blivande UF-företagare samlades för Kick Off på Svenska Mässan. När det var dags för JCE-gruppens stora entreprenörspris om sammanlagt 50000 kronor förbyttes hela mässlokalen till rena rama rockkonserten när fem av de sex...

Läs mer

En ängel från Orten
- Felicia Margineanu söker perspektiv

Felicia ber om en bild med sin kamera.

Den 29 september tröttnar Felicia Margineanu på Bokmässan i Göteborg och lägger ut en trevare på sociala medier. Några timmar senare sitter hon på Petra Elios kontor tillsammans med inkallad personal och Angeredswebben. Det är stundens ingivelse och Felicia är på Angeredsgymnasiet.

Läs mer

Jan Guillou hoppas att det 
går bra för Mind Savers uf

Tre fjärdedelar av UF-företaget Mind Savers tillsammans med en av landets bäst säljande författare. Fr v Fatma Abdi, Jan Guillou, Faiso Ahmed Mohamed och Adni Qayre.

-- Lycka till, sa Jan Guillou när tjejerna från UF-företaget Mind Savers UF från Angeredsgymnasiet gjorde ett besök på Bokmässan för att lära sig mer om barnboksbranschen. Som en av Sveriges genom tiderna mest framgångsrika författare vet Jan Guillou förstås vad fö...

Läs mer

Angeredswebben på personalkonferens


27 september, Blå Ställets restaurang. Sabina Sakic och Rickard Strid går upp i ringen som en del av Riksgymnasiets presentation för personalen på Angeredsgymnasiet.


Sabina berättar kort om Angeredswebben och deltagarna lyssnar intresserat. En nyligen producerad informationsfilm med eleverna i redaktionen rullar...

Läs mer

Kuben i Kungsträdgården
- en resa i mänskliga rättigheter och upplevelser


Angeredsgymnasiet åkte till Stockholm den 1 - 3 september med Kuben. Emerald Baldove var med och skrev för Angeredswebben.


Att lära känna nya människor, åka med tåg, bra musik och inspirerande ord från gästtalare var höjdpunkten på min resa. Jag var så glad och privilegierad att jag...

Läs mer

Angeredswebben söker Alla


Angeredswebben är Angeredsgymnasiets webbtidning, Angeredswebben är Din tidning!


Angeredswebben har många år på nacken. Webbtidningen startade för ungefär 10 år sedan som en idé på Riksgymnasiet för samarbete mellan Riksgymnasiets olika skolor runt om i Sverige. Denna tanke övergas...

Läs mer

Varför heter det inte längre studiehandledare utan mentor?

 

Mentor Sabina pratar med eleven Hedda.

Jag Julia Klasson har intervjuat rektor Calina Folme angående varför man har ändrat namnet studiehandledare till mentor.


Det beror på att vi tidigare haft samma benämning på två olika yrkesroller, nämligen studiehandledare för en klass och studiehandledning på modersmål. För att inte...

Läs mer

Sommaren för ungdomarna i Angered...

<span>Tre glada tjejer som precis har börjat i EK1.<br /></span><span style=\

Nu är sommarlovet slut och angeredsgymnasiets elever är tillbaka från en underbar sommar. Eleverna är utvilade och taggade inför skolåret efter att haft ett fantastiskt sommarlov, men ni undrar säkert vad de har gjort?


En del elever har jobbat och det handlade inte bara om att jobba och tjäna...

Läs mer

Ek 2 stöttar upp Angeredswebben

Daniel Viklund presenterar Kulturnoden för Ek2.

Angeredswebben växer och värvar för fullt bland årets nya elever. Föst ut var Ek 2 som besökte redaktionen för information och pepp.


Nu arbetar Angeredswebben för fullt med att bredda sitt innehåll. Som ett led i detta bjuder redaktionen in Angeredsgymnasiets klasser för att ge en bild av...

Läs mer
Sök Sökhjälp

Publicerade
Arkiv

Tipsa redaktionen
Skicka bildinsändare
Skicka insändare

MATSEDEL

KALENDER

Det finns inga kommande händelser i kalendern.

webbtv knappFacebook

Riksgymnasiet

Angeredsgymnasiet

Angeredswebben
Ansvarig utgivare:   Patrick Gladh
Webmaster:   Rickard Strid
Redaktion:   Emil, Anton , Kridsada, Synnöve, Tahereh, John , Julia, Hedda, Torbjörn, Rickard, Pontus, Viktor