Torsdagen den 25 april 2024 - klockan 11:27
Förstasidan
Artiklar
« Föreg. Nästa »


Nega och Vanessa har träffat gamla kändisar från Angered


Vanessa Carbin och Nega Zand 2012-09-20

Nega Zand och Vanessa Carbin har intervjuat ett dussin före detta elever på Angeredsgymnasiet i sitt projektarbete \
Bild:Björn Paulsen
Nega Zand och Vanessa Carbin har intervjuat ett dussin före detta elever på Angeredsgymnasiet i sitt projektarbete "Wall of Fame", som nu startar som reportageserie i Angeredswebben.

I sin jakt på kändisar har Vanessa och Nega tagit hjälp av lärare som varit på skolan länge. De personer som intervjuats har tagit studenten på 1990-talet eller tidigt på 2000-talet. Skådespelerskan Nina Zanjani till exempel, som idag inleder serien "Kändisar från Angered", tog studenten från estetiska programmet år 2000. Sedan dess har hon hunnit gå teaterhögskola i huvudstaden, göra långfilmer, TV-serier och succé på både stadsteatern i Göteborg och nu på Dramaten i Stockholm.
--Det har varit ett jättespännande projekt. Mycket lärorikt och oerhört kul att få träffa alla dessa underbara människor, berättar Vanessa. Det har varit jättsnälla emot oss allesammans.
--Men det har inte varit helt lätt att hitta alla, trots att vi fick en lång namnlista av vår projekthandledare Torbjörn. Vi har fått leta adresser och telefonnummer med hjälp av Facebook, Twitter och andra sociala medier och hemsidor, fyller Nega i.
När jag undrar vem som var allra mest spännande att träffa på så får tjejerna fundera en lång stund;
--Alla var roliga på olika sätt. Men jag tror ändå att det var friidrottstränaren Yannick Tregaro som var allra mest spännande att lyssna till. Han berättade verkligen många häftiga saker som hänt sedan han tog studenten sommaren 1997. Bland annat har han ju varit tränare till trestegsvärldsmästaren och OS-guldmedaljören Christian Olsson, som tog studenten från naturvetenskapsprogrammet på Angeredsgymnasiet 1998 tillsammans med sin nuvarande fru Gordana, som han träffade här på skolan redan i ettan. Reportaget om Yannick publiceras för övrigt redan nästa vecka.
För att få tag på några av de gamla angeredskändisarna fick Nega och Vanessa dra till Stockholm i början av april;
--Det var jättekul - men vi gick vilse i Stockholm. Det är svårt att hitta nya platser, men det löste sig när vi frågade oss fram till TV-sportens reporter Ola Bränholm, som tog studenten 2000, och TV-producenten My Södergren som tog studenten i mitten av 1990-talet.
Nega och Vanessa själva tar studenten om några dagar efter att ha rullat igång sin artikelserie, som alltså startar idag med Nina Zanjani och sedan fortsätter med nya artiklar en gång i veckan så länge som läsåret pågår - och fortsätter till hösten när det nya startar.
--Vi hoppas att det kan hjälpa skolans elever att fortsätta att kämpa för sina drömmar om de ser att andra elever som gått här tidigare har nått sina, säger Vanessa.
--Så därför hoppas vi också att någon annan tar över projektet till hösten och fortsätter att jaga kändisar som projektarbete. Läraren Torbjörn Stenson har lovat att vara handledare då också, enligt Nega. Och det finns massor av namn kvar på "kändislistan".
Utöver artikelserien här i Angeredswebben så är det också meningen att tjejernas kändisbilder skall få bli upptakten till en "Wall of Fame" uppe vid skolentrén inom en snar framtid. Redan från början kommer den att innehålla medaljtyngda idrottare, välkända TV-profiler, företagare och proffsiga yrkesmän och kvinnor i olika branscher.
--Alla som kommer att besöka Angeredsgymnasiet i framtiden skall kunna se vilka stjärnor som faktiskt har gått här genom åren, hoppas Nega och Vanessa. Får se när de dyker upp där själva också?

Tipsa en vn Skriv ut



Sök Sökhjälp

Publicerade
Arkiv

Tipsa redaktionen
Skicka bildinsändare
Skicka insändare

MATSEDEL

KALENDER

Det finns inga kommande händelser i kalendern.


Riksgymnasiet

Angeredsgymnasiet

Angeredswebben
Ansvarig utgivare:   Patrick Gladh
Webmaster:   Rickard Strid
Redaktion:   Anita, Sadia, Fadak, Emil, Sofia, David, James, Liana, Wilma, Tahereh, Hanna, Olle, Arieg, Aida, Hedda, Hedda, Zeinab , Torbjörn, Klara