Fredagen den 29 mars 2024 - klockan 14:56
Förstasidan
Artiklar
« Föreg. Nästa »


 Gott och blandat om mitt hemland Thailand


Kridsada Darayoi 2016-09-28


FAKTA OM THAILAND

Religion:
Buddism

Huvudstad: Bangkok

Befolkning: Ungefär 67 miljoner (2013)

Kungen: Bhumibol Adulyadej

Valuta: Bath

Ekonomi:
Landets naturtillgångar innefattar bland annat timmer, bly, gips, zink, naturgas, gummi, tenn och safirer. Industrin omfattar elektronik, bilar och textilindustri. Skogsproduktion, mestadels teakavverkning var en viktig inkomstkälla men 1998 förbjöds den eftersom teakbeståndet minskade i betydligt högre takt än nyplanteringen.

Turismen:
Turismen står för runt 5 procent av Thailands BNP. Landet har även ett stort och välkänt nöjesliv. Detta förekommer främst i Bangkok och de största turistorterna är Krabi och Phuket. Thailand är världens största exportör av ris. Andra exportvaror är fisk och skaldjur, datorer, elektriska apparater, andra lättare industrivaror och kläder. Ungefär 55 procent av den odlingsbara arealen används för risodling. Landets BNP består till 40 procent av industri, till 10,5 procent av jordbruk och till 49,5 procent av service och övrigt (2000)

Topplista på resmål är:

Bangkok

Pattaya

Koh Samui

Hua Hin

Phuket

Religion:
I Thailand tror man på buddhism och reinkarnation. Reinkarnation är att man föds till en ny kropp efter döden i tidigare liv. Man tror också på att tidigare liv kan påverka nästa liv.


MINA EGNA ERFARENHETER

Jag är född i Thailand. När jag var 6 år gammal så började jag i skolan. Det var en internatskola bara för de som har funktionsnedsättning. Jag fick ha på mig skoluniform.

Om man gjorde något dumt så fick man stryk av läraren. Men om man gjorde något väldigt illa så blev man tillsagd av läraren att man skulle gå ut och stå utanför klassen eller på skolgården med ett ben tills läraren sa till, eller så kunde man bli avstängt. Man skulle också sjunga nationalsången varje dag innan man gick till klassrummet. Man stod på led i olika klasser och två elever skulle hissa upp flaggan samtidigt som man sjöng nationalsången.

Jag blev hämtad av min pappa eller farbror så jag kunde vara med dem över helgen. Jag gick i denna skola några år innan jag flyttade till Sverige 2008.

 

 


Tipsa en vn Skriv ut



Sök Sökhjälp

Publicerade
Arkiv

Tipsa redaktionen
Skicka bildinsändare
Skicka insändare

MATSEDEL

KALENDER

Det finns inga kommande händelser i kalendern.


Riksgymnasiet

Angeredsgymnasiet

Angeredswebben
Ansvarig utgivare:   Patrick Gladh
Webmaster:   Rickard Strid
Redaktion:   Anita, Sadia, Fadak, Emil, Sofia, David, James, Liana, Wilma, Tahereh, Hanna, Olle, Arieg, Aida, Hedda, Hedda, Zeinab , Torbjörn, Klara