Söndagen den 20 januari 2019 - klockan 22:50
Förstasidan
Artiklar
« Föreg. Nästa »


Anlagd brand på Angeredsgymnasiet


Kridsada Darayoi & Rickard Strid 2018-01-31

Branden anlades i rummet innanför \
Bild:Patrick Gladh & Kridsada Darayoi
Branden anlades i rummet innanför "Pingisrummet".

Tisdagen den 30 januari går brandlarmet på Angeredsgymnasiet. Skolan utryms snabbt och effektivt utan större dramatik. Vi har talat med Roger Bloom och Patrick Gladh för information runt händelsen.

Några minuter över 12.00 startades Angeredsgymnasiets brandlarm. Utrymningen gick snabbt och effektivt och efter en stund kunde det konstateras att det brann i ett utrymme centralt i skolan vid pingisborden. Information gick ut till personal om att brandkår var på väg och i det kyliga vädret började man dirigera elever in i värmen på Blå Stället och Angereds köpcenter. Ungefär en halvimme efter att branden startat fick elverna veta att lektionerna var inställda och att de fick gå hem. Många elever stannade kvar utanför skolan då de hade saker kvar inne i skolan och önskade fortsätta sitt skolarbete. Efter ungefär en och en halv timme hade brandkåren släckt elden.

Nu fick personal gå in i skolan igen och börja ta hand om elevers saker som sedan lämnades ut i huvudentrén.

Dagen efter samlades personal till informationsmöte och fick reda på vad som hänt. Roger Bloom meddelar att det lilla rummet intill pingisen under veckan kommer att renoveras (byte av undertak och nya lamparmaturer). Skolan kommer utöka bemanningen i våra korridorer och vi önskar att elever och vuxna som sett något talar om det för sin lärare eller chef.

Patrick Gladh tycker det är tråkigt att branden var anlagd då brandkåren utesluter att det var en olyckshändelse. Det innebär att någon är beredd att utsätta sina skolkamrater för risk för skada. Att tända eld på en byggnad är ett oerhört allvarligt brott och betecknas som mordbrand. Straffet för mordbrand är fängelse mellan 2 till 8 år i enlighet med brottsbalken 13 kap 1 §.

Tipsa en vän     Skriv utSök Sökhjälp

Publicerade
Arkiv

Tipsa redaktionen
Skicka bildinsändare
Skicka insändare

MATSEDEL

KALENDER

Det finns inga kommande händelser i kalendern.


Riksgymnasiet

Angeredsgymnasiet

Angeredswebben
Ansvarig utgivare:   Patrick Gladh
Webmaster:   Rickard Strid
Redaktion:   Anita, Sadia, Fadak, Emil, Sofia, David, James, Liana, Tahereh, Hanna, Olle, Aida, Hedda, Hedda, Zeinab , Torbjörn