Söndagen den 24 februari 2019 - klockan 01:59
Förstasidan
Artiklar
   


Hur mår vi på skolan?


Rickard Strid 2018-02-04


Vecka fem var en händelserik vecka. På tisdagen stängdes skolan på grund av anlagd brand. På torsdagen stängdes skolan på grund av att en grupp personer valde att upprepade gånger skjuta raketer i skolan. På fredagen hoppades vi på lugn och ro, något som inte infriades då ytterligare en raket sköts på eftermiddagen.

Beskrivningen ovan är en kort sammanfattning av vecka fem. Inga detaljer, bara konkret vad som hände på ytan. Ingenting om orsak och ingenting om verkan. Vem kan ge ett svar på de frågorna?


Angeredsgymnasiet är en komplex skola. Vi är många, med många olika bakgrunder, uppgifter, svårigheter, mål, mardrömmar och drömmar. Detta är inte alltid en lätt ekvation. Vecka fem var Angeredsgymnasiets likabehandlingsvecka. En vecka då vi i klassrummen skulle prata om kränkningar, bemötande, diskriminering och att försöka leva tillsammans på bästa sätt. En vecka som skulle handla om målet trygghet. Vecka fem blev inte vad vi hade tänkt oss.


Under torsdagens eftermiddag befann jag mig i korridoren under raketskjutningen. Jag mötte personal och elever. Jag fick då frågan om jag känner stolthet över att jobba på Angeredsgymnasiet. Just i den situationen är det naturligt att svaret blir färgat av stundens känslor, rädsla, sorg och ilska. Ändå kunde jag svara att stoltheten finns där då jag möter personal som gör sitt yttersta för eleverna, elever som står upp för varandra, människor som kämpar.


Jag arbetar med Angeredswebben för att jag har en tro på att vi kan vara något skapat av elever/personal för elever/personal på Angeredsgymnasiet. Helst skulle jag vilja att vi i tidningen kunde prata om och lyfta fram allt det goda som görs på skolan men nu tror jag att vi kan vara något annat. Det som hände under vecka fem har påverkat många på olika sätt. Vi har alla med oss tankar och känslor från den veckan. Det bästa vi kan göra är att prata om och lyfta fram vad vi tänker och känner. Kanske privat med någon man känner förtroende för men ibland kan det vara bra att dela. Därför hoppas jag nu att vi tillsammans kan fundera över vad som hände och händer på Angeredsgymnasiet. Allas våra känslor och tankar är viktiga, våra röster förtjänar en plats och att få höras.


Jag uppmanar er nu att använda Angeredswebben för att göra era röster hörda, beskriva era tankar och vad ni känner. Angeredswebben är er tidning, använd den!


Vi kommer fortlöpande att publicera texter som kommer in om de håller sig till vad ni tänker och känner. Vi kommer inte att publicera spekulationer eller personuppgifter. Vill ni vara anonyma, ange det i inledningen av texten. Maila er text eller dela er text med: rickard.strid@educ.goteborg.se

 

Tipsa en vän     Skriv utSök Sökhjälp

Publicerade
Arkiv

Tipsa redaktionen
Skicka bildinsändare
Skicka insändare

MATSEDEL

KALENDER

Det finns inga kommande händelser i kalendern.


Riksgymnasiet

Angeredsgymnasiet

Angeredswebben
Ansvarig utgivare:   Patrick Gladh
Webmaster:   Rickard Strid
Redaktion:   Anita, Sadia, Fadak, Emil, Sofia, David, James, Liana, Tahereh, Hanna, Olle, Arieg, Aida, Hedda, Hedda, Zeinab , Torbjörn