Måndagen den 25 mars 2019 - klockan 23:05
Förstasidan
Artiklar
« Föreg. Nästa »


ANGEREDSGYMNASIET- VÅR BERÄTTELSE

Om jag får barn bör de också växa upp i förorten


Anonym för tillfället 2018-02-21

Angeredswebben har länge velat att flera elever skulle vara delaktiga i att skriva artiklar och en dag fick vi krönikor från klass SA2a och SA2b. Krönikorna handlar om olika syn på förorten. Det kommer att bli en serie med krönikor. Vi tycker att det är viktigt att krönikorna publiceras för att det är berättelser inifrån, inte ur ett utifrånperspektiv. Texter från människor som bor här.

Förorten, Angered, när jag tänker på det så känner jag bara hem ljuva hem. Flera nationer samlade och enade på en och samma plats, kriminalitet? Det är bara vad andra människor som inte har bott där jag bor och inte ens har varit i området, det är det enda de människorna pratar om, att det är kriminellt och oroligt, detta enligt mig är bara fördomar. Visst det kan hända några oroligheter då och då men kriminalitet finns överallt i hela Sverige.

I framtiden skulle jag välja att låta mina barn växa upp i förorten eftersom det finns en så fin gemenskap mellan alla människor, oavsett hur gammal man är, vad man heter och vad man har för bakgrund. T.ex. för några dagar sen så var jag med min vän som skulle hjälpa sin syster att flytta, så vi fick hjälpa henne att kasta några grejer i soporna som hon inte ville ha längre, men när vi tog ut grejerna från hissen så såg några barn oss som lekte på gården och utan att vi ens frågade de så kom de och hjälpte oss att bära några stolar till soporna.

Förorten är älskad av nästan alla människor som bor här, men varför ska folk som inte bor här hata så mycket på orten så att människor blir rädda att ens besöka Angered, detta är ett stort problem som jag hoppas man kan lösa i framtiden. Jag är ibland otrygg när jag går runt i stan och en svensk stirrar på mig och blir rädd för mig på grund av att jag är från Angered.

Varför kan man inte leva tillsammans? utanförskap och det systemet vi har i Sverige idag är det som leder till detta, om alla levde tillsammans så hade detta inte varit ett problem. Varför ska det finnas hat mellan svenskar och invandrare när alla kan leva tillsammans?


Tipsa en vän     Skriv utSök Sökhjälp

Publicerade
Arkiv

Tipsa redaktionen
Skicka bildinsändare
Skicka insändare

MATSEDEL

KALENDER

Det finns inga kommande händelser i kalendern.


Riksgymnasiet

Angeredsgymnasiet

Angeredswebben
Ansvarig utgivare:   Patrick Gladh
Webmaster:   Rickard Strid
Redaktion:   Anita, Sadia, Fadak, Emil, Sofia, David, James, Liana, Tahereh, Hanna, Olle, Arieg, Aida, Hedda, Hedda, Zeinab , Torbjörn