Onsdagen den 19 december 2018 - klockan 00:11
Förstasidan
Artiklar
« Föreg. Nästa »


Pbl-vecka på Angeredsgymnasiet


Arieg Mussa 2018-11-12

Charlotte Persson, Angeredsgymnasiets pbl-samordnare.
Bild:Privat foto
Charlotte Persson, Angeredsgymnasiets pbl-samordnare.

Under vecka 46 kommer angeredsgymnasiet att ha ett Pbl projekt där temat handlar om energi,hur man kan minska slösandet på el för att ett hållbart samhälle.

Angeredswebben har intervjuat Charlotte Persson som ansvarar för projektet på skolan.

Enligt Charlotte betyder Pbl “problembaserat lärande” och det är ett sätt att undervisa som används bland annat på läkarprogrammet och psykologprogrammet, man jobbar i basgrupper och löser problem tillsammans.

Pbl har funnits i  vår skola i 12 år och vi fick lära oss modellen från en skola i stockholm som heter fryshuset.

Charlotte nämner att det kommer en energipedagog som heter Henrik Ragnskog från VKP som kommer att  föreläsa och hålla workshop.

Enligt Charlotte ska alla elever på skolan under året någon gång arbeta med Pbl projektet. Hon planerar och pratar sedan med de lärare vars klasser som ska vara med i projektet så det anpassas för eleverna tex vid nationella prov då får man kanske korta ner projektet. Det kommer vara många klasser från olika som ska vara med i projektet och det är klasser från olika program.


Det kommer att börja i Arenan där alla klasser samlas på måndag förmiddag och på eftermiddagen träffas man i basgrupper med sin lärare.

På tisdag är det föreläsning i arenan igen med Henrik och en kille från miljöförvaltningen och på onsdag är det projektet och sedan redovisning. Varje program kan bestämma vilka lektioner och hur mycket tid de behöver för redovisning.


Syftet med PBL är att erbjuda fler sätt för elever att lära sig på. Och att jobba med problemlösning i grupp är mycket bra träning inför arbetsliv och livet. Man får lära sig att kommunicera och dela med sig kunskaper, ställa rätt frågor så att man kan fördjupa sig. Det är också ett bra sätt att få elever och lärare från olika klasser att lära känna varandra.  

 

Tipsa en vän     Skriv utSök Sökhjälp

Publicerade
Arkiv

Tipsa redaktionen
Skicka bildinsändare
Skicka insändare

MATSEDEL

KALENDER

Det finns inga kommande händelser i kalendern.


Riksgymnasiet

Angeredsgymnasiet

webbtv knapp


Angeredswebben
Ansvarig utgivare:   Patrick Gladh
Webmaster:   Rickard Strid
Redaktion:   Anita, Sadia, Fadak, Emil, Sofia, David, James, Liana, Tahereh, Hanna, Olle, Aida, Hedda, Zeinab , Torbjörn