Söndagen den 18 augusti 2019 - klockan 03:07
Förstasidan
Artiklar
« Föreg. Nästa »


Varför är det viktigt med matråd i skolan?


Författare: Hedda Nylin 2018-03-28

Ronny Luukinen
Ronny Luukinen

Angeredswebben har intervjuat kocken Ronny Luukinen som jobbar i skolans matsal angående matrådet och matsvinn.


Syftet med matrådet är att diskutera hela måltidsupplevelsen. Det kan till exempel vara köandet eller ljudnivån. Det är kökschefen Ann som är ansvarig för matrådet i skolan. Inget beslutas direkt på mötet utan man kan komma med önskemål om man tycker att någonting ska ändras och så får man ta det vidare. Matsalen hyr skolan från Blå stället så om man vill ändra på något ifråga om lokalen så måste man höra med de ansvariga. Vem som helst får anmäla sig och komma på mötet. Budgeten för maten har minskat något jämfört med förra året. Det går lite upp och ner beroende på elevantalet. Men portionspriset är detsamma. 


Ronny berättar att det är svårt att säga hur mycket mat som slängs per vecka. I köket, i produktionen slängs det inte mycket mat alls. Det är eleverna som slänger mat. När det är den populäraste maten slängs det mest. Uppemot 100 kg om dagen om det vill sig illa, men det är inte genomsnittet. Det kan inte vara för många som kommer på mötet men någon representant från vissa delar av skolan hade varit önskvärt. Senaste mötet var det två från Sprint och en från RG och det är lite för få.


Nästa matråd kommer att vara Tisdag 17 april. 


Tipsa en vän     Skriv utSök Sökhjälp

Publicerade
Arkiv

Tipsa redaktionen
Skicka bildinsändare
Skicka insändare

MATSEDEL

KALENDER

Det finns inga kommande händelser i kalendern.


Riksgymnasiet

Angeredsgymnasiet

Angeredswebben
Ansvarig utgivare:   Patrick Gladh
Webmaster:   Rickard Strid
Redaktion:   Anita, Sadia, Fadak, Emil, Sofia, David, James, Liana, Tahereh, Hanna, Olle, Arieg, Aida, Hedda, Hedda, Zeinab , Torbjörn, Klara