Onsdagen den 24 juli 2019 - klockan 00:21
Förstasidan
Artiklar
« Föreg. Nästa »


Statsministern - en selfie, tack?


Abdishakur Mahamed Nur 2016-11-30


Vad gör man på väg till skolmatsalen om plötsligt självaste statsminister Stefan Löfven, med säpo-agenter och assistenter, dyker upp mitt i gången på Blå Stället?! Jo, man ber om en selfie förstås, så som Abdullahi Said i EK 2 snabbt fattade att han fick möjlighet till.
--Jag blev jätteöverraskad när jag gick till bamba och plötsligt såg statsministern med en rad andra höjdare precis i gången, berättar Abdullahi för Angeredswebben.

Svarta säpobilar och ett antal färgade polisbilar med flera beväpnade polismän utgjorde fasad till vår skola i onsdags - utan att särskilt många alls förstod vad som var på gång. Sist det såg ut så här framför entrén var ju när kungen kom på besök för att dela ut stipendium för ett och ett halvt år sedan.
Nu var det alltså statsministern som gjorde ett hastigt besök i Angered för att träffa lokala politiker och tjänstemän. Vår egen servicechef Roger Bloom fick vara med på ett av statsministerns möten i Angered;
--Det var ett fint möte. Statsministern framstår som en jordnära person med hjärtat på rätt ställe. Han var här för att skaffa sig en bild av hur vi inom till exempel föreningslivet i Angered arbetar för att ta hand om ungdomar på ett positivt sätt, så att de slipper att hamna i kriminalitet.
--Polisen var också med och informerade och över huvudtaget verkade statsministern mycket intresserad av att få veta hur vi tillsammans kan arbeta för ökad trygghet i stadsdelen, berättar Roger Bloom.
I sällskap med statsminister Stefan Löfven kom även inrikesminister Anders Ygeman, som ju ensam besökt Angeredsgymnasiet vid ett par tillfällen redan under sina två regeringsår, samt kommunstyrelsens ordförande Ann-Sofie Hermansson och ett antal lokala politiker.
Abdullahi Said tycker att Stefan Löfven var jätteschysst som så snabbt och obehindrat svarade ja på frågan om det gick bra att ta en selfie?
--Jag fattar inte att jag vågade fråga egentligen. Man förstår ju att han har ganska mycket annat att göra också på ett kort besök här. Men jag blev så överraskad av att plötsligt stå öga mot öga med en person som man är så van vid att bara möta i TV-rutan, berättar Abdullahi.
Klasskompisarna Mustafa Mohamed  och Abdishakur Mahamed Nur blev lika ställda av att plötsligt befinna sig i maktens korridor på samma plats där de vanligtvis brukar hänga varje skollunch;
--Men jag tycker att det är bra att statsministern och inrikesministern reser runt och intresserar sig för hur människor har det till exempel här i förorten, säger Mustafa.
--Det är ju många av våra svåra vardagsproblem som de försöker att lösa och då ökar ju trovärdigheten om man faktiskt ser att de försöker få en riktig bild av verkligheten, menar han.

Tipsa en vän     Skriv utSök Sökhjälp

Publicerade
Arkiv

Tipsa redaktionen
Skicka bildinsändare
Skicka insändare

MATSEDEL

KALENDER

Det finns inga kommande händelser i kalendern.


Riksgymnasiet

Angeredsgymnasiet

Angeredswebben
Ansvarig utgivare:   Patrick Gladh
Webmaster:   Rickard Strid
Redaktion:   Anita, Sadia, Fadak, Emil, Sofia, David, James, Liana, Tahereh, Hanna, Olle, Arieg, Aida, Hedda, Hedda, Zeinab , Torbjörn, Klara