Tisdagen den 20 augusti 2019 - klockan 05:35
Förstasidan
Artiklar
« Föreg. Nästa »


Världskändis på skolan


Christopher Appelqvist Anton Wheelz Gustafson 2015-11-11


Intervju med Salomo S Ntuve om hans karriär som boxare och hans arbete på skolan


Vad är din roll på skolan?

Jag är anställd som instruktör (dvs att jag har både hand om nya boxare), elevassistent och fritidsledare.

Har du någon användning för din karriär som boxare här på skolan?

Ja självklart, jag har ju boxats i 13 år och fått ut det mesta som går att få ut inom boxningen så självklart har jag stor användning av min karriär och erfarenhet.

Har det uppstått situationer där du behövt använda din boxar kunskaper?

Vad menas med situationer?
                                         

Nämen om det har varit något jidder eller tjafs?

Jag brukar ju aldrig utöva det utan att det behövs. Ibland räcker kroppspråket gott och väl så nej jag har aldrig använt det.

Håller du fortfarande på med boxningen eller har du lagt det på hyllan?

Jag har lagt handskarna på hyllan, ingen motivation. Det finns ingenting nytt som jag inte har gjort inom boxning.

Så du har gjort allt?

Ja, jag har gjort allt som går att göra. Så det är bara att föra över min erfarenhet till nästkommande generation.

Tränar du andra?

Yes, det gör jag. Måndag till fredag. Både under skoltiderna och på fritiden. Där är jag förste tränare dvs. chefstränare som har hand om de flesta och det mesta.

 

Och i så fall håller det på att bildas nya talanger?

Talanger finns det gott om. Man måste hitta motivation för att kunna använda talangen. Talangerna brukar vara dom som försvinner snabbast. Man brukar ha kvar träningsprodukterna om man kan säga så. Det finns en hel del talanger på väg upp men man ska hålla kvar dom också.

Vart tränar ni nånstans?

Angereds boxningsklubb

När?

Skoltiderna eller kvällstiderna? Kvällstider finns från måndag till fredag. Det är olika träningstider. Klockan f16:00 börjar de yngsta dvs diplomare i från 10-14 år. Sedan kommer matchboxarna. De som är erfarna tränar från 18:00-19:00. Sist kommer motionärerna från 19:00 till 20.00 (gäller måndag till torsdag)  Måndag till fredag är det bara matchboxare, både diplomare och stora.

Och vad kostar det?

Jadu det kostar inte så mycket men vad jag vet så en halv termin kostar 500 under 20 år, en termin 800 under 20 år. 1400 för en hel termin över 20 år. Det är inte en så dyr sport detta.

Finns det möjligheter som rullstolsbunden att träna boxning?

Ja det finns det, det är det vi försöker anpassa boxningsklubben för – att det ska vara för alla. Det är inte så svårt för rörelsehindrade att komma in och träna här eller slå på säcken, sen finns det gott om utrymme här så ja det finns möjligheter.

Hur tar man sig då upp i ringen som rullstolsbunden?

Ringen blir det lite svårigheter med men vi har gjort lite ringar som ni kan se. Det finns massa rep som ligger runt omkring som vi har skapat ringar. Man kan ta bort repen och man kan sätta dit repen. Upp i ringen är det svårt men det finns andra ringar. Vi försöker anpassa oss.

Hur ser du på din framtid, har du några nya mål inom boxning?

Mina nya mål är att få fram allt positivt som coach/ledare/förebild som det kallas för i dagsläget. Kunna få fram dessa ungdomar i både boxningsvärlden och att lyckas där. Att kunna lyckas ute på marknaden i samhället. Ungdomarna som bor här i Angered har det rätt så mycket tuffare än vissa ungdomar som finns inne i stan. Eftersom det är lite tuffare att komma från förorten. Så mitt mål är att kunna få vissa ungdomar att lyckas inom boxningen och ute i samhället. D

Har du något annat du vill göra?

Vad menar du? Att jag får gå upp i ringen och slå på dom är det roligaste. Kunna sätta dom på plats. Det är ju det här jag brinner för.

 


Tipsa en vän     Skriv utSök Sökhjälp

Publicerade
Arkiv

Tipsa redaktionen
Skicka bildinsändare
Skicka insändare

MATSEDEL

KALENDER

Det finns inga kommande händelser i kalendern.


Riksgymnasiet

Angeredsgymnasiet

Angeredswebben
Ansvarig utgivare:   Patrick Gladh
Webmaster:   Rickard Strid
Redaktion:   Anita, Sadia, Fadak, Emil, Sofia, David, James, Liana, Tahereh, Hanna, Olle, Arieg, Aida, Hedda, Hedda, Zeinab , Torbjörn, Klara