Old School: Filip "Fille" Arvidsson


Jimmy Höglund 2008-05-02


Tredje delen i vår serie om gamla Södrahjältar. Denna gång handlar det om en målfarlig forward som under sitt debutår i klubben vann den interna skytteligan.

Namn: Filip ”Fille” Arvidsson Antal säsonger i J-Södra: 3 Övriga klubbar: Vista, H-Södra, BSK, Habo, Vrigstad och Aneby Nummer på ryggen: 13 Gör idag: Jobbar på Industripoolen i Jönköping som jobbcoach.

Du värvades till J-Södra inför säsongen 1978 från Habo. Hade du flera erbjudande eller var det givet att det skulle bli J-Södra?

Jag hade en del förfrågningar men när J-Södra hörde av sej var det ett självklart val

Kommer du ihåg din debutmatch i den gröna tröjan?

Debutmatchen var på Malmö stadion mot IFK Malmö vi spelade 1-1 och jag fick nöjet att frispela Totto Arnklint som kvitterade när det återstod 5 minuter av matchen en viktig poäng i seriepremiären.

Din första säsong, 1978, blev sedan en succé med bla 12 mål och seger i den interna skytteligan. Vad har du för minnen från den säsongen?

En fantastisk upplevelse, jag kom från div.4 spel i Habo och fick chansen i Södras A-Lag. Det hade varit turbulens med tränarbyte och många etablerade spelare försvann från klubben och man satsade på lokala spelare vilket visade sej vara helrätt. Vi var med och krigade I-toppen men det räckte inte hela vägen 3 poäng från 3dje platsen.
Personligen hade jag en kanonsäsong med bra flyt med målskyttet jag gjorde faktiskt 13 mål det året men någon annan fick det mål krediterat.

Du kom ett år efter ett turbulent år för J-Södra. Max Möller fick sparken och istället blev det Bosse Axberg som fick ta över. Axberg hade du sedan som tränare under tre säsonger. Vad tyckte du om Bosse som tränare?

Bosse Axberg var ung otroligt ambitiös tränare som var mycket påläst visste allt om våra motståndare tror han visste när de gick upp på morgonen t.o.m. Bra övningar och han byggde upp en bra stämning. Han hade också ett mycket stort stöd i rutinerade Sonny Norqvist och Lasse Sandgren.

1980 var ni faktiskt med i racet om en allsvensk plats. Det skiljde bara tre pinnar från seriesegern. 1980 var också din sista säsong i J-Södra. Varför blev det så?

1980 var också ett roligt år vi var med och spelade små seriefinaler, ett roligt år att vara med att slåss i den absoluta toppen i div 2 södra som serien hette då och ha chansen att nå Allsvenskan.
Jag och min bror Stig hade alltid snackat om att vi skulle avsluta våra fotbollskarriärer ihop så jag valde att lämna Södra för spel med brorsan som var spelande tränare i Vrigstad IF.

Det vimlade av sköna lirare i J-Södra på sjuttio- och åttiotalet som än idag är ihågkomna som ”stjärnor”. Vem var den stora stjärnan när du var aktiv i klubben?

Rolf Kocken Andersson som jag hade nöjet att spela 2 säsonger med.

Om du får plocka ut ditt drömlag i J-Södra under din tid i klubben. Hur skulle det laget ser ut då?

Följande trupp sedan får läsaren själv ta ut startelvan beroende på form.
Arni Stefansson, Hasse Lindbom, Jon Peturson, L-E Andersson, Willy Fendrich, Bosse Andersson, Thomas Arnklint, Tommy Freidh, Crister Freidh, Kocken Andersson, Mats Bjerinius, Benne Gustavsson, Anders Persson, Tomas Ek, Tomas Ekman och så vill man själv slåss om en plats i denna härliga trupp en mycket lokal sådan.

Har du fortfarande kontakt med några spelare från din aktiva karriär i klubben?

Träffar alltid någon som bor kvar i trakten.

Ditt absolut största minne du har av din tid i J-Södra?

Ett av många roligare minnen var 1978 när vi slog serieledarna IFK Malmö hemma på vallen en härlig augustikväll, fin stämning på läktarna och jag hade turen att sätta två mål och vi vann med 3-1 och närmade oss toppen i tabellen.

Till sist. Vad tror du om årets upplaga av J-Södra?

Hoppas på över halvan av tabellen och att man inte behöver spela sista omgångarna med kniven på strupen. Jag hoppas också att det blir framgångar för nya tränar teamet med Eken och Mårten.

Till sist vill jag se mer egna och lokala spelare i truppen här finns stort upptagningsområde och att man vågar satsa på dessa och det verkar som gör det nu.






Kommentera Tipsa en vn Skriv ut






tillsammans

---------------------------------
J-SÖDRA I SUPERETTAN
2006 - 2013
Här hittar du all fakta kring J-Södras säsonger i Superettan.

MÅLSKYTTARNA
SPELARNA
MATCHERNA
PUBLIKSIFFROR
DOMARNA
MOTSTÅNDARMÅLEN

vadret


Södrasajten.se on Facebook
chatten2

twitterlayout2

ÅRETSSPELARE


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv

SÖDRASAJTEN.SE
Oberoende opinion © 2007- 2015
Ansvarig utgivare: Jimmy Höglund