Lärarna gick loss på skolans luciatåg!


Moa Hagen 2017-12-20

Bild:Moa Hagen

Bild:Kristian Trpkoski

På onsdagseftermiddagen var det dags för årets traditionella luciatåg. Detta året blev planerna ändrade totalt. Lärarna blev utvalda, uppträdande och fin sång presenterades. 


På luciadagen den 13 december är det en tradition att eleverna ska hålla i ett luciatåg och framföra det på skolans cafétorg. Fast nu i år, 2017 blev det ändrade planer. I år var det istället lärarna som fick framföra ett luciatåg på skolan. Detta eftersom att det har blivit färre och färre elever som velat gå och det inte brukar vara tillräckligt med elever som anmäler sig till luciatåget. Därför bestämde Bergagymnasiets lärare att i år var det deras tur att visa hur ett riktigt luciatåg skulle se ut. 

Alla eleverna på skolan fick rösta fram vem som skulle få vara lucia och stå med ljuskronan med levande ljus som då blev Ivan Kljucevic. Väl inne i salen där framförandet skulle ske stod en förväntansfull publik som väntade på att tåget skulle sjunga in. När tåget med tomtegubbar, tärnor och personer med julklappsklädsel kom gåendes in och började sjunga var det en väldig glädje i luften av både publik och luciatåget. Även fast lucian läste upp sitt tal med en aning sarkasm i luften var det ingenting som togs fel. 

Efter luciatåget fick B-Magazine chansen att intervjua två av de medverkande: lucian Ivan Kljucevic och Martin Jönsson som var arrangör tillsammans med Mats Andreasson.  

— Jag var självklart nervös innan vi skulle uppträda och jag visste inte riktigt vad vi skulle få för reaktioner, säger Ivan Kljucevic. Jag tycker att det vi framförde var riktigt bra och vi fick den respons som vi ville. Alla tyckte att det var lite annorlunda men på det sättet blev det också sjukt uppskattat. 

Martin Jönsson säger själv till B-Magazine att det blev väldigt bra men att han hade önskat att det skulle vara lite längre och kanske ha några fler låtar eller uppträdanden.

– Annars var det en rolig idé och det blev lite annorlunda både för att det inte var en lucia med långt blont hår men också att det var lärarna som höll i det denna gång, avslutar han.


Tipsa en vän     Skriv utPeppig avslutning för Eslövs IK F04


Spelarna i Eslövs IK Flickor04 har spelat handboll tillsammans i flera år. Nu har det blivit dags för säsongens sista hemmamatcher innan juluppehållet. Första matchen...

Läs mer

Det ska de göra efter studenten

Nu är det knappt 4 månader kvar och studenten börjar närma sig med stora steg....

Läs mer

Livet efter Berga


Emma El Radaf är en ung tjej som tog studenten här på Berga för ca ett å...

Läs mer

Musikhjälpen 2017

För några dagar sen avslutades den årliga Musikhjälpen som är ett...

Läs mer


Lärarna gick loss på skolans luciatåg!

På onsdagseftermiddagen var det dags för årets traditionella luciatåg. Detta...

Läs mer

Journalisterna i full fart !

Efter en termins träning så har journalisterna börjat komma in i sina roller. Just...

Läs mer
B-Magazine
Ansvarig utgivare:   Joanna Libertson
Webmaster:   Joanna Libertson
Redaktion:   Maciej, Eric, Hampus, Gabriel, Moa, Izabel, Aleksander