Musikhjälpen 2017


Tea Svensson 2017-12-20

För några dagar sen avslutades den årliga Musikhjälpen som är ett projekt med syftet att samla in pengar till olika välgörenhetsändamål. Musikhjälpen utspelar sig veckan innan jul och har gjort det sedan 2008, och varje år så placeras buren i olika städer och i år stod buren i Umeå. 


Årets tema var ”Barn är inte till salu” vilket faktiskt har varit ett tema förut i Musikhjälpen. Farah Abadi, Kalle Zackari Wahlström och Molly Sandén stängdes in i buren den 11 december och fick lämna buren igen den 17 december.  I år fick Musikhjälpen in tillsammans med allas hjälp in rekordsiffror på hela 74 410 363 kronor.  För andra året i rad har Bergagymnasiet valt att ha en egen insamling på skolcafétorget där det var olika aktiviteter som man fick betala en liten slant för att utföra och hela vinsten gick sedan till Musikhjälpen. I år fick Bergagymnasiet in 1205 kronor vilket kan hjälpa ett barn att få en utbildning om sina rättigheter och så att hen sedan ska kunna sprida denna kunskap vidare.

Åsa Palklint är en av de lärare som valt att införa en så kallad bössa till insamlingen av Musikhjälpen på Bergagymnasiet. Hon har erfarenhet från sin föregående skola där en insamling gjordes varje år och det var flera samhällslärare som höll i projektet och arbetade med det tillsammans. I år har hon arrangerat insamlingen själv tillsammans med klasserna SA16 och EK16. 

– Det är ett roligt projekt men mindre roliga ämnen som tas upp, så är det ett projekt som har en pedagogisk poäng då man ska göra något för någon annan, säger Åsa Palklint.


Tipsa en vän     Skriv utPeppig avslutning för Eslövs IK F04


Spelarna i Eslövs IK Flickor04 har spelat handboll tillsammans i flera år. Nu har det blivit dags för säsongens sista hemmamatcher innan juluppehållet. Första matchen...

Läs mer

Det ska de göra efter studenten

Nu är det knappt 4 månader kvar och studenten börjar närma sig med stora steg....

Läs mer

Livet efter Berga


Emma El Radaf är en ung tjej som tog studenten här på Berga för ca ett å...

Läs mer

Musikhjälpen 2017

För några dagar sen avslutades den årliga Musikhjälpen som är ett...

Läs mer


Lärarna gick loss på skolans luciatåg!

På onsdagseftermiddagen var det dags för årets traditionella luciatåg. Detta...

Läs mer

Journalisterna i full fart !

Efter en termins träning så har journalisterna börjat komma in i sina roller. Just...

Läs mer
B-Magazine
Ansvarig utgivare:   Joanna Libertson
Webmaster:   Joanna Libertson
Redaktion:   Maciej, Eric, Hampus, Gabriel, Moa, Izabel, Aleksander