Peppig avslutning för Eslövs IK F04


Moa Nihlén 2018-12-21

Spelarna i Eslövs IK Flickor04 har spelat handboll tillsammans i flera år. Nu har det blivit dags för säsongens sista hemmamatcher innan juluppehållet. Första matchen gick av stapeln redan klockan 9 på lördagsmorgonen men trots detta var det några tjejer från laget som inte spelade den matchen som ändå tagit sig dit för att heja på sina lagkamrater. När det sen var dags för andra matchen under förmiddagen så stannade alla från första matchen kvar för att heja.

Bredvid planen är det härlig stämning bland tjejerna som hejar. När någon gör mål, när målvakten räddar eller när någon gör något bra antingen i anfall eller försvar hörs applåder och glädjerop. När en tjej som vanligtvis inte brukar våga skjuta gör mål hejar och skriker lagkamraterna lite extra. Man märker hur tjejen blir lite smått generad samtidigt som ett leende växer fram på hennes läppar. Även på plan och på bänken är stämningen på topp. De leder matchen och alla är glada. När någon råkar missa målet är det ingen som verkar bli sur och under matchens gång ser man flera gånger hur tjejerna skrattar och skojar med varandra. Även tränarna på bänken blandar upp allvaret med lite humor. Tränarna skojar med spelarna samtidigt som de tar matchen på allvar och blir seriösa när det behövs. Målvakten blir ett par gånger lite illa till mods när hon släpper in ett mål. En av tränarna går då fram till henne längs med linjen och stöttar henne och avslutar med lite humor så att hon får tillbaka ett leende på läpparna.

– Sammanhållningen i laget är väldigt bra och det känns som att alla är trygga med varandra och kan bjuda på sig själva. Vi har också väldigt roligt ihop vilket också gör att sammanhållningen blir bättre, säger en spelare från laget.

Nu är det en vecka innan de sista cuperna för året och Eslövs IK Flickor04 ska avsluta stort. Ungefär hälften av spelarna ska upp och spela Norden Cup som är en av de största handbollscuperna i hela Norden. Resten av spelarna ska istället åka till Tygerikesnatta. Denna tisdagskväll har de bjudit in Malmö HK som även de ska spela Norden Cup för en gemensam träning med lite träningsmatcher i Eslövshallen. Innan träningen börjar samlas tjejerna och tar av sig ytterkläderna och byter skor. Det är mycket glatt tjattrande om allt möjligt och alla tycks prata med någon. 

– Sammanhållningen är bra men ibland kan det bli lite grupperat när vi är alla tillsammans vilket kan vara lite tråkigt. Sen blir det ju lätt så eftersom man har sina bästa kompisar som man hänger med mer än andra utanför träningarna och matcherna, säger en av tjejerna.

Tendensen att gruppera sig märks när laget ska värma upp med Malmö-tjejerna och de två lagen till en början mest drar sig till sina egna lagkompisar. Men efter en stund mjuknar de upp och det glada snacket fyller den stora hallen. När det efter en stund är dags att dra igång träningsmatchen går de som ska spela Tygerike in i en hall och de som ska spela Norden går till en annan.

Matchen börjar och det är härlig stämning på Eslövsbänken. Tjejerna klappar och hejar så fort någon gör mål, gör något annat bra i anfall eller försvar eller målvakten räddar. Det märks att det är lite mer avslappnat än en riktig match men tjejerna tar fortfarande träningen på allvar eftersom de vet vad som väntar och samarbetet är på topp. När någon råkar missa målet eller en passning är det ingen som blir sur utan hela laget skrattar tillsammans och fortsätter att peppa den som missar. Även tränaren blandar in lite humor i allvaret och skrattar med tjejerna när någon råkar passa motståndaren och hejar högljutt när de gör något bra.

– Woohoo! ropar han med en glad och fånig röst när någon gör må och sträcker upp armarna i luftenl.

Tjejerna skakar på huvudet men de kan samtidigt inte låta bli att skratta. Under matchens gång är det en av målvakterna som blir frustrerad och lite nere för att hon inte tycker att hon är bra nog. Resten av tjejerna gör då allt för att peppa och heja på henne för att få upp hennes humör igen. En av tjejerna som sitter på bänken ska gå och fylla på några vattenflaskor och går då förbi målvakten och ger henne ett peptalk.

­– Du är grym! Det är bara en träningsmatch och den är ju till för att träna så tänk inte så mycket på det. Du kan det här, fortsätt kämpa! säger spelaren.

Även i pausen kommer några i laget fram och peppar målvakten och efter en stund kan man se att deras uppmuntran ger resultat när målvakten börjar skratta igen. Efter träningen är alla glada och nöjda och tränaren uppmuntrar och peppar dem och säger att de spelade grymt och att det ser väldigt lovande ut för nästa veckas stora turnering. 

– Jag tycker att sammanhållningen i laget är bra och har blivit ännu bättre än innan. Det känns som att man kan umgås med olika personer trots att man har sina bästa vänner utanför träningarna. Det har också gett resultat på träningarna eftersom de har blivit tuffare och vi tar dem mer på allvar och då har också matcherna gått bättre, berättar spelaren Ebba efter träningen. 

Trots att tjejerna tycker att det ibland kan vara lite grupperat så märker man att de kan jobba tillsammans som ett lag precis som Ebba berättade. Under både hemmamatchen helgen innan och på träningsmatchen på träningen kommunicerar de med varandra både på och av plan och jobbar tillsammans. Matchen slutar med vinst för Eslöv med 19-13 och efter matchen går hela laget upp för att fira årets framgångar med hamburgare och lite julavslutning.

 


Tipsa en vän     Skriv utPeppig avslutning för Eslövs IK F04


Spelarna i Eslövs IK Flickor04 har spelat handboll tillsammans i flera år. Nu har det blivit dags för säsongens sista hemmamatcher innan juluppehållet. Första matchen...

Läs mer

Det ska de göra efter studenten

Nu är det knappt 4 månader kvar och studenten börjar närma sig med stora steg....

Läs mer

Livet efter Berga


Emma El Radaf är en ung tjej som tog studenten här på Berga för ca ett å...

Läs mer

Musikhjälpen 2017

För några dagar sen avslutades den årliga Musikhjälpen som är ett...

Läs mer


Lärarna gick loss på skolans luciatåg!

På onsdagseftermiddagen var det dags för årets traditionella luciatåg. Detta...

Läs mer

Journalisterna i full fart !

Efter en termins träning så har journalisterna börjat komma in i sina roller. Just...

Läs mer
B-Magazine
Ansvarig utgivare:   Joanna Libertson
Webmaster:   Joanna Libertson
Redaktion:   Maciej, Eric, Hampus, Gabriel, Moa, Izabel, Aleksander