Sverige i VM-kval till helgen


Martin Olsson 2017-10-04

I september i fjol påbörjade Sverige sitt kval till VM i Ryssland 2018. Sverige lottades in i en på förhand mycket svår grupp, med konkurrenter som tillexempel Nederländerna och EM-finalisterna Frankrike. Många tvivlade på att Sverige skulle ha någon chans.

 

Drygt ett år senare är Sverige trots det på god väg att ta sig igenom Grupp A. Vad som krävs är att Sverige, med två omgångar kvar att spela, slutar minst tvåa. Lagets nuvarande position är just tvåa med 16 poäng, följt av Holland tätt bakom med 13 poäng. Frankrike leder gruppen med 17 poäng och i teorin kan dessutom Bulgarien, för närvarande 12 poäng, fixa ett avancemang även om det är högst osannolikt. I praktiken är det Holland och Sverige som slåss om andraplatsen i gruppen.

 

Den 7:e oktober ställs Holland mot gruppens svagaste lag: Vitryssland. Därför är det ytterst nödvändigt att Sverige vinner mot Luxemburg samma dag för att skaffa sig bästa möjliga utgångsläge inför den blytunga bortamatchen mot Holland den 10:e oktober.

 

Om Sverige lyckas avancera vidare ifrån gruppspelet återstår en slutlig kvalmatch i from av ett dubbelmöte innan vi äntligen är klara för nästa års sommar VM.


Tipsa en vän     Skriv ut”The invincibles”-vibbar på Etihad

Foto: Premier League via Twitter

Manchester City besegrade ett topplag igen.


Det har östs beröm över det ljusblå laget från Manchester som nyligen satte nytt ligarekord för...

Läs mer

Fotbollsgalan 2017


Årets två vinnare av Diamantbollen och Guldbollen presenterades på fotbollsgalan...

Läs mer

Sverige i VM-kval till helgen


I september i fjol påbörjade Sverige sitt kval till VM i Ryssland 2018. Sverige lottades...

Läs mer
B-Magazine
Ansvarig utgivare:   Joanna Libertson
Webmaster:   Joanna Libertson
Redaktion:   Olivia, Rivan, Moa, Rasmus, Nizar, Martin, Tea, Kristian