Idrott, entreprenörskap och kommunikation
Lördagen den 27 februari 2021 - klockan 16:39
« Föreg. Nästa »


Skicka bildinsändare

Framåt marsch!


Christoffer Norling 2008-10-21

Eleverna i MP3 tar en välförtjänt lunchpaus under vandringen
Bild:Markus Boberg
Eleverna i MP3 tar en välförtjänt lunchpaus under vandringen

Eleverna på Borgarskolan i MP3 åkte ut på vandring mellan Järbo och Ockelbo och de hade riktigt skoj! Genom skogar och på vägar vandrade eleverna i lätt duggregn med varma kläder som var nödvändiga för den lätt kyliga naturen.

Efter att de vandrat i ungerfär en och halv timme så var det dags för fika som eleverna hade med sig hemifrån, vissa stannade kvar länge och tog igen sig medan andra ville iväg fort igen.

Den andra ettapen av vandringen höll på lika länge och sedan var det lunch men några av eleverna var inte så glada över att ha kommit till lunchen, Staffan Zackrisson och Henrik Westlund var smått irriterande över att de gått vilse.
- Säg ingenting! var de första orden som Staffan sa till Magnus Karlsson, Johannes Wretblad och Christoffer Norling när han kom fram, han sa dessa ord till dem för de hade en tävling om vem som skulle komma först till slutstationen. Lunchen innehöll kycklingsallad.

När vandringen sedan startade igen var humöret på topp hos de flesta, inget skulle få stoppa dom från att komma i mål. Vägen som var kvar då att vandra för elverna var de två lättaste, den ena var i princip bara väg och den andra bestod utav uppförsbackar och nerförbackar i skog och på väg.

Staffan och Henrik kom i mål först sedan kom Magnus, Johannes och Christoffer, så Henrik och Staffan vann tävling men de hade fått skador på vägen. Med skavsår och blåsor var det dags för att gå in i stugan, plåstras om och värma sig men alla var glada över att den stora vandringen var över.

När solen började gå ner och ljuset försvinna så kände några att sömnen var nära så de gick och la sig men vissa fortsatte att prata långt in på natten, glädje är allt man kan säga om det. Morgonen kom och de var redo att åka hem, packade ner alla saker och packade in i bilen men städning var dock kvar. De var rätt nöjda med att sitta vid tågstation och vänta på tåget som skulle ta dom hem men skoj hade det varit.


Av Christoffer Norling, MP3
Av Christoffer Norling, MP3


Tipsa en vän     Skriv utSök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
Skicka insändare
Skicka bildinsändare
Tipsa redaktionen
Borgisnytt
Ansvarig utgivare:   Kerstin Engström-Halén
Webmaster:   Kerstin Engström-Halén
Redaktion:   Kerstin, SA Media och