Idrott, entreprenörskap och kommunikation
Söndagen den 17 januari 2021 - klockan 00:55
« Föreg. Nästa »


Skicka bildinsändare

Intervju med Borgarskolans bibliotekarie Susanna von Greyerz


Simone Larsson och Petra Jonsson, MP2B 2009-05-06


Susanna är vår snälla bibliotekarie som har jobbat på Borgarskolan sedan hösten 1995, men hon vill helst inte erkänna att hon jobbat här i 13 och ett halvt år.

Alla dagar ser olika ut för Susanna, vissa dagar kan det vara fullt med folk och andra kan det nästan vara tomt i det lilla, mysiga biblioteket högst upp i den gula byggnaden vi kallar Västertull. Denna fredag förmiddag var det ovanligt lite elever så vi hade turen att få en intervju med den annars upptagna Susanna, som jobbar från åtta på morgonen till fem på eftermiddagen.

Hon berättar för oss att en vanlig dag brukar hon kunna hjälpa eleverna med informationssökningar, tipsa om bra böcker, och vissa dagar kan hon ha bokprat med olika klasser.

För er som undrar så kan hon inte allt om alla böcker utantill, hon har nämligen fusklappar hon läser på innan hon går ut till klasserna. Dock kan hon väldigt mycket om många böcker i biblioteket.

Det bästa med jobbet enligt Susanna är att det är så omväxlande och roligt att få träffa alla elever:

- Det är väldigt positivt, säger hon och ler.

På fritiden tycker Susanna om att sjunga i kör och umgås med familjen. Hon läser också mycket böcker och två av hennes många favoriter är Blonde av Joyce Carol Oates och Den hemliga historien skriven av Donna Tartt.

När vi är klara med intervjun och reser oss upp tackar vi Susanna som är på väg att gå på lunch, vilket påminner oss om våra egna små magar som kurrar efter lunchen de inte fått än.

Intervjun gjord av Simone Larsson och Petra Jonsson, MP2B

Tipsa en vän     Skriv utSök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
Skicka insändare
Skicka bildinsändare
Tipsa redaktionen
Borgisnytt
Ansvarig utgivare:   Kerstin Engström-Halén
Webmaster:   Kerstin Engström-Halén
Redaktion:   Kerstin, SA Media och