Idrott, entreprenörskap och kommunikation
Onsdagen den 3 mars 2021 - klockan 18:52
« Föreg. Nästa »


Skicka bildinsändare

" Jag vill bli bäst!"


Daniel Thollén 2008-10-07

Daniel Leino har höga mål inom fotbollen
Daniel Leino har höga mål inom fotbollen

Det börjar bli kallt, hösten har kommit. De flesta är dystra och tystlåtna under denna årstid. Men det är inte Gefle-spelare Daniel Leino.
- Jag vill bli bäst! utropar han entusiastisk.

HPID-eleven Daniel Leino spelar fotboll i Gefle IF. Han tillhör lagets juniorlag, som kallas för tipselitlaget, men han brukar för det mesta spela med Gefles u-21-lag, där de bästa juniorerna spelar samt ett antal från A-laget (de som suttit på bänken i Allsvenskan).
- Jag tillhör ju tipselit, men jag spelar för det mesta med u-21-laget. Det är roligare att spela i u-21, för i den serien är det bättre fart och så, berättar Daniel.

Daniels karriär började i den klassiska och fina föreningen IK Sätra. Där tillbringade han sina sex första säsonger som spelare. Numera är han mittfältare, men under den här tiden spelade han på topp.
- Ja, nu är jag ju mittfältare. GIF tyckte jag passade bättre som det, och det känns helt okej. Men när jag spelade i Sätra var jag anfallare. Det var riktigt roligt, då gör man ju en hel del mål. Det är alltid roligt att näta, berättar Leino med ett leende.

Efter de sex säsongerna i IK Sätra, bytte Leino Arena Treffen mot Sätravallen. Han bytte nämligen lag från IK Sätra till ärkerivalen GGIK.
- Jag kände för ett klubbyte, för att få en nytändning. Och det gick bra, även där var jag forward, förklarar Leino.
Anledningen till att Leino bytte lag från Sätra till GGIK var inte enbart för att få en nytändning, utan också för att han ansåg att ”Godis”, som GGIK brukar kallas, var ett bättre fotbollslag.
- GGIK hade alltid varit ett bättre lag än IKS, men den 4 juni 2005 hände något hemskt, säger Daniel och ser allvarlig ut.
Den 4 juni 2005 var det derby. IK Sätra mot GGIK. De gröna mot de röda. IK Sätra hade aldrig tidigare besegrat GGIK, och det var inte mycket som talade för att det skulle bli ändring på det denna gång.
- Vi hade spelat bra i samtliga seriematcher, det hade Sätra också, men de hade ju aldrig slagit oss så vi var rätt säkra på ännu en vinst, säger Leino som plötsligt fäller en tår nedför kinden.

Anledningen till att han
fäller en tår är lätt att förstå, hemmalaget IK Sätra vann nämligen matchen med 2-0 efter en riktigt regnig historia.
- Det regnade som fan, men det var ju lika för båda lagen, suckar Daniel och tar en tugga på en färsk champinjon.
- Champinjoner smakar så gott! skrattar Daniel.

Daniel var fem år när han för första gången började sparka boll i en förening. Skälet till att han började var att alla hans kompisar också spelade.
- Ja, en hel del kompisar lirade. Då ville jag också börja spela, berättar Leino.
Som sagt började hans karriär i IK Sätra, där han alltid har bott.
- Jag har bott i Sätra hela mitt liv, så när jag var liten var det ju där jag hade de flesta vännerna, så det var inte så konstigt att jag började med just IK Sätra, säger Daniel.

Efter ca 45 minuters samtal, det mesta om fotboll, berättar Leino om känslan att avgöra en match. Man förväntar sig att han ska svara ”lycka”, men svaret blir lite annorlunda.
- Man känner sig lättad på något sätt. Visst, man känner sig glad och lyckig. Men jag känner mig mest lättad, förklarar Leino med en glad min.
På frågan om vad hans mål är svarar han:
- Jag vill bli bäst i världen! En dag ska jag få lyfta VM-pokalen!

Daniels mål är
alltså att bli bäst, och om man är talangfull är det rätt att sikta högt. Har man potenial ska man ha höga mål!


Faktaruta

Född: 1991
Stad: Gävle
Klubb: Gefle IF
Längd: 183 cm
Vikt: 65 kg
Moderklubb: IK Sätra

Tipsa en vän     Skriv utSök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
Skicka insändare
Skicka bildinsändare
Tipsa redaktionen
Borgisnytt
Ansvarig utgivare:   Kerstin Engström-Halén
Webmaster:   Kerstin Engström-Halén
Redaktion:   Kerstin, SA Media och