Idrott, entreprenörskap och kommunikation
Torsdagen den 28 januari 2021 - klockan 10:27
« Föreg. Nästa »


Skicka bildinsändare

Sm-medalj till Borgarskolan


Malin Lindblom 2008-10-07

Borgarskolan slutade tvåa på 49.53
Borgarskolan slutade tvåa på 49.53

En mycket glädjande silvermedalj togs av Borgarskolans flickor på 4 x 100 m i gymnasieklassen för ”vanliga” skolor. (Friidrottsgymnasierna tävlar i en egen klass). Kvartetten Linn Hall-Jansson, Madeleine Nilsson, Emelie Domanders och Malin Lindblom både sprang och växlade utmärkt och slutade tvåa på 49,53, 0,45 sek från vinst.

Vädret var ruggigt, starka vindar blåste över Sollentuna stadion och molnen såg ut att kunna brista i regn vilken sekund som helst. Skulle ”ansats” markeringarna stämma?

Nervositeten var hög, sista loppet innan säsongens slut och allt måste funka. På sista träningen innan SM hade de genomfört ett mycket bra lopp, där växlingarna stämde relativt bra, men nu var det på riktigt. Det gällde att vara iskall, inte sticka för tidigt och inte göra något misstag. Mycket skiljer träning från tävling, alla var definitivt mer taggade nu än innan, därav att det är ytterst viktigt att sticka på markeringen. Ett enda litet felsteg, att sticka halvsekunden tidigare kan leda till överväxling och därmed blir man diskvalificerad. Men laget var iskallt, de visste hur mycket som stod på spel.

En bra start av Linn Hall-Jansson ledde till att laget växlade som tvåa efter Sandagymnasiet. En tidig och bra växel till Madeleine Nilsson, hon behöll andra platsen i loppet när hon växlade till Emelie Domanders. Två växlingar hade funkat bra, men en återstod. Spänningen ökade, ”Borgisbrudarna” som de kallade sig, låg fortfarande på andra plats i heatet. Så till tredje och sista växeln, skulle den funka?

Ett litet felsteg
där och de kunde förlora sin andra plats.
Men växeln funkade lika bra som de andra, sista sträckan sprang Malin Lindblom. De slutade tvåa i sitt heat, med stor marginal till treorna.
Ett heat hade redan vart, där de tiderna inte var bättre än ”Borgisbrudarnas”, men ett heat återstod.

Nervositeten var hög
när startskottet till sista heatet gick, tänk om det gick fortare? Nu kunde laget förlora sin andra plats.
En stor klocka visade tiden, den stannade på 49,83., och ”Borgisbrudarna” hade 49,53.
Hur kändes det när eran andra plats var säkrad?
- Det kändes otroligt bra, vi hade laddat så mycket inför loppet eftersom det var det sista den här säsongen, och så funkade allt. Vi blev jätte glada! säger Emelie Domanders, som sprang tredje sträckan.

Andra platsen var
säkrad och glädje skriken kom.
Tänk att ha ett SM silver i bagaget och även ett nytt klubbrekord, eftersom hela kvartetten tränar i samma klubb, Valbo AIF.Tipsa en vän     Skriv utSök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
Skicka insändare
Skicka bildinsändare
Tipsa redaktionen
Borgisnytt
Ansvarig utgivare:   Kerstin Engström-Halén
Webmaster:   Kerstin Engström-Halén
Redaktion:   Kerstin, SA Media och