Idrott, entreprenörskap och kommunikation
Torsdagen den 28 januari 2021 - klockan 10:12
« Föreg. Nästa »


Skicka bildinsändare

Vi är glädjens klass!


Daniel 2008-03-12

Ekonom. Eller vad blir man egentligen när man går sam-ekonomi på Borgarskolan?
- Jag valde det för att det ger en bra grund, säger Johan Matsjons, 16 år och elev på Borgarskolans ekonomiprogram. Han får medhåll av klasskamraterna David Brox, 16, och Mannie Ersgård, 16

Johan, David och Mannie går första året på sam-ekonomi. De är väldigt nöjda med deras val men menar att när det var dags att välja program för drygt ett år sedan var det ett klurigt val.
- Ja, det var svårt. Men när jag tittade noggrant på utbudet så tyckte jag att denna utbildning (sam-ekonomi) verkade bra, säger Johan.

Många personer tror nog att man måste bli ekonom om man går sam-ekonomi. Men så är det absolut inte, och det bekräftar David Brox.
- De som tror att man är bunden på det sättet är ute och cyklar. Sam-ekonomi ger en bred utbildning och man kan bli i stort vad som helst, förklarar han.

Enligt källor
som är högt insatta i Borgarskolans system hävdas det att många elever valde sam-ekonomi p.g.a. att en bärbar dator ingick inför detta läsår.
- Det är klart att många valde linjen för datorerna, hävdar en av källorna.
David Brox och Johan Matsjons håller delvis med om uppgifterna.
- Visst finns det säkert de som valt denna linje för att man får en dator. Själv gjorde jag inte det, det hade känts bortkastat med tanke på att datorerna är ganska kassa, säger David och bredvid nickar Johan och Mannie instämmande.
- En dator var bara bonus för mig, tillägger Johan.
Innan de började på Borgarskolan gick de tre på Prolympia. Där gick de i samma klass och de menar att gemenskapen var stor där, men tillägger att den är ännu större nu.
- Vår klass var som ett lag på Prolympia, säger Mannie. Men nu är det ännu bättre. Jag vet inte vilket ord jag ska använda, men sammanhållningen är otroligt bra. Vi är glädjens klass, hävdar han.

Till de som går i nian idag och är intresserade av börja sam-ekonomi på Borgarskolan i höst har de tre några hälsningar.
- Det är bra sammanhållning i våran klass, det kommer det säkert bli i de kommande också. Och som sagt är det ju en linje med bred utbildning. Väljarna kommer inte att bli missnöjda.

Tipsa en vän     Skriv utSök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
Skicka insändare
Skicka bildinsändare
Tipsa redaktionen
Borgisnytt
Ansvarig utgivare:   Kerstin Engström-Halén
Webmaster:   Kerstin Engström-Halén
Redaktion:   Kerstin, SA Media och