Idrott, entreprenörskap och kommunikation
Torsdagen den 28 januari 2021 - klockan 08:58
« Föreg. Nästa »


Skicka bildinsändare

Åka skidor


Jonas Brodin 2012-09-10


Längtar till en iskall lördagsmorgon i januari, en sådan där morgon man ligger kvar lite extra länge i sängen. Själv står jag på toppen av ett berg och kollar ut på paradiset. Stora hopp, räcken och boxar, allt man behöver för att leva.


Ett tunt lager snö blåser kallt runt benen. Solen har inte riktigt kommit upp över backarna. Även fast det är iskallt och tidigt så är jag inte ensam, det är många andra entusiaster som också står på toppen redo att droppa in. Många av dem har, precis som jag, musik i öronen för att få upp fokusen. 


Jag känner den lilla molande rädslan för att ramla, för att inte klara det som jag bestämt mig för att göra. Den rädslan som gör allt, som gör att det är det bästa som finns. För utan den skulle det inte gå att övervinna något.


Jag höjer musik och sen är det dags. Vägen innan hoppet är det värsta, då gäller det bara att lyssna på musiken och koncentrera sig. Hoppet kommer och vare sig man snurrar, voltar eller hoppar helt vanligt får man känslan av att man har lyckats när man ser landningen nedanför och ser att det kommer gå bra.


Landningen blir bra och då kommer känslan, den där känslan av lycka som man inte hittar någon annanstans, i någon annan sport. Det bästa är att ju svårare och farligare tricket är, desto bättre känns det efteråt. Jag tar mig ner, kör några räcken och småhopp längs vägen. I liften är jag redan inne i nästa åk.

 

 


Tipsa en vän     Skriv utSök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
Skicka insändare
Skicka bildinsändare
Tipsa redaktionen
Borgisnytt
Ansvarig utgivare:   Kerstin Engström-Halén
Webmaster:   Kerstin Engström-Halén
Redaktion:   Kerstin, SA Media och