Idrott, entreprenörskap och kommunikation
Torsdagen den 24 oktober 2019 - klockan 03:40
« Föreg. Nästa »


Skicka bildinsändare

Åka skidor


Jonas Brodin 2012-09-10


Längtar till en iskall lördagsmorgon i januari, en sådan där morgon man ligger kvar lite extra länge i sängen. Själv står jag på toppen av ett berg och kollar ut på paradiset. Stora hopp, räcken och boxar, allt man behöver för att leva.


Ett tunt lager snö blåser kallt runt benen. Solen har inte riktigt kommit upp över backarna. Även fast det är iskallt och tidigt så är jag inte ensam, det är många andra entusiaster som också står på toppen redo att droppa in. Många av dem har, precis som jag, musik i öronen för att få upp fokusen. 


Jag känner den lilla molande rädslan för att ramla, för att inte klara det som jag bestämt mig för att göra. Den rädslan som gör allt, som gör att det är det bästa som finns. För utan den skulle det inte gå att övervinna något.


Jag höjer musik och sen är det dags. Vägen innan hoppet är det värsta, då gäller det bara att lyssna på musiken och koncentrera sig. Hoppet kommer och vare sig man snurrar, voltar eller hoppar helt vanligt får man känslan av att man har lyckats när man ser landningen nedanför och ser att det kommer gå bra.


Landningen blir bra och då kommer känslan, den där känslan av lycka som man inte hittar någon annanstans, i någon annan sport. Det bästa är att ju svårare och farligare tricket är, desto bättre känns det efteråt. Jag tar mig ner, kör några räcken och småhopp längs vägen. I liften är jag redan inne i nästa åk.

 

 


Tipsa en vän     Skriv utSök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
Skicka insändare
Skicka bildinsändare
Tipsa redaktionen

Omröstning
Nu lottar vi ut biobiljetter igen!
Det visas många bra filmer nu. Berätta vilken slags film du skulle vilja se så kan du vinna biobiljetter för två! En perfekt present till dig själv eller någon annan. :) Vi lottar ut biljetter varannan månad bland de som röstar.
Action
Dokumentär
Drama
Komedi
Övrigt alternativ
Romantik
Rysare
Sci Fi

  Resultat 
Omröstning
Vilken årstid tycker du bäst om?

Älskar vinter och snö!
Bra med alla olika årstider
Hösten är mysigast!
Sommaren är bäst!
Våren är finast!

  Resultat 
Omröstning
Skulle du kunna tänka dig att bli politiker?

Ja
Nej

  Resultat 
Omröstning
Vilka av dina bilder brukar du bli mest nöjd med?

Andra människor
Djurbilder
Mina selfies
Naturbilder
Övrigt

  Resultat 
Omröstning
Har du börjat ta körkort?

Ja!
Nej!

  Resultat 
Borgisnytt
Ansvarig utgivare:   Kerstin Engström-Halén
Webmaster:   Kerstin Engström-Halén
Redaktion:   Kerstin, SA Media och