Idrott, entreprenörskap och kommunikation
Onsdagen den 3 mars 2021 - klockan 19:10
« Föreg. Nästa »


Skicka bildinsändare

Att få tänka


Textredaktionen 2012-05-11

vårblogg


Det är söndag förmiddag, jag och min bästa kompis är ute och går på vår vardagliga promenad. Det knarrar inte längre under fötterna eller sticker till i näsan vid andning. Som när hela ansiktet fick en speciell känsla och munnen stelnade till men snabbt mjuknade när jag började prata igen.

Nu är luften väldigt frisk och jag blir väldigt pigg av vädret. Vi promenerar i skogen och möter endast några få människor som är ute och rastar sina hundar. I höger hand har jag själv ett koppel med min hund. 


Vi älskar att promenera i skogen, det är en sådan underbar känsla. Jag faller ofta in i mina egna tankar och glömmer helt bort att någon är med mig. Det är så mycket som händer i min vardag och då blir det lätt att jag börjar tänka och grubbla när jag är ute i skogen. Alla problemen kommer liksom upp då, hur jag ska göra med den otrogne pojkvännen, alla kompisar som sviker och skolan när den är som allra jobbigast. Med alla dessa problem är det skönt att bara försvinna in i en egen bubbla. Att få tänka själv.

Jag har inga hemligheter för någon, men att få höra att folk gått bakom ryggen på mig och har hemligheter för mig gör mig väldigt besviken. Jag är en ärlig person som står för det jag tycker och tänker, och tänker på hur jag beter mig mot andra. Det är väll inte för mycket begärt att vara ärlig? Sånt får mig väldigt irriterad och på dåligt humör, när jag annars alltid är glad och lycklig.

En av mina största rädslor är att bli sviken av den man älskar.  Jag fick verkligen veta hur ont det gjorde när jag blev sviken på riktigt.  Och rädslan att bli sviken igen gör att jag knappt litar på någon utom min familj. Familjen är dom som står mig allra närmast. Mina tankar kommer snabbt in på fritiden.

Jag går nu sista året på gymnasiet och efter det vill jag resa iväg nånstans. Kanske resa med en kompis och bara vara, slippa alla problem. Att få flytta hemifrån och känna på vuxenlivet på riktigt. Nog för att jag trivs bra med min familj men det skulle ändå vara kul att prova på hur det är att bo själv. Tror det skulle vara bra för mig att få sköta lite själv, är en riktigt lortgris som gärna inte städar rummet i onödan. Men nu är det på tiden att lära sig. 


Tipsa en vän     Skriv utSök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
Skicka insändare
Skicka bildinsändare
Tipsa redaktionen
Borgisnytt
Ansvarig utgivare:   Kerstin Engström-Halén
Webmaster:   Kerstin Engström-Halén
Redaktion:   Kerstin, SA Media och