Idrott, entreprenörskap och kommunikation
Lördagen den 27 februari 2021 - klockan 16:42
« Föreg. Nästa »


Skicka bildinsändare

Julafton – Inte en dag som alla andra


Rebecka Brissman 2014-12-20Julen är enligt min åsikt den mysigaste tiden på året, vilket gör julafton till den mysigaste dagen. Varför? Jo, för vad är mysigare än att ha släkten samlad, alla glada - stämningen på topp, och som om inte det var nog väntar god mat och julklappar. Men vad är det som gör julafton till julafton?  Här kommer några tips på vad man kan tänka på innan för att allt ska vara tipp topp när det väl blir den 24:e december.

 

Räkna ner med en julkalender för att inte glömma bort att längta lite. Annars är det lätt att tiden bara rinner iväg och så blir det den 24:e utan att man ens har insett att det är december.

 

En julgran som är pyntad med röda kulor, glitter, ljus eller vad man kan hitta bland de gamla julsakerna, lyser alltid upp fint i vardagsrummet.

 

Julmat som julskinka, köttbullar, prinskorv, rödbetssallad och Janssons frestelse. Glöm inte heller julgodiset till kvällen! Knäck och skumtomtar är alltid en höjdare.

 

Levande ljus och julpynt som bidrar till stämningen, till exempel porslinstomtar, glitter eller kanske en julbock man kan ställa under granen. Julmusik i bakgrunden får man en riktigt julig känsla av.

 

Julklappar som är personliga gör det mycket roligare att både ge och få. Det visar att personen verkligen har en tanke bakom presenten.

 

Sist men inte minst, den hemliga ingrediensen som gör julafton till julafton är givetvis: jultomten! En julafton utan jultomte är som en godispåse utan godis, en gitarr utan strängar, en vecka utan dagar. Jultomten är det som gör julafton helt enkelt!


Tipsa en vän     Skriv utSök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
Skicka insändare
Skicka bildinsändare
Tipsa redaktionen
Borgisnytt
Ansvarig utgivare:   Kerstin Engström-Halén
Webmaster:   Kerstin Engström-Halén
Redaktion:   Kerstin, SA Media och