Idrott, entreprenörskap och kommunikation
Tisdagen den 15 oktober 2019 - klockan 00:58
« Föreg. Nästa »


Skicka bildinsändare

Julafton – Inte en dag som alla andra


Rebecka Brissman 2014-12-20Julen är enligt min åsikt den mysigaste tiden på året, vilket gör julafton till den mysigaste dagen. Varför? Jo, för vad är mysigare än att ha släkten samlad, alla glada - stämningen på topp, och som om inte det var nog väntar god mat och julklappar. Men vad är det som gör julafton till julafton?  Här kommer några tips på vad man kan tänka på innan för att allt ska vara tipp topp när det väl blir den 24:e december.

 

Räkna ner med en julkalender för att inte glömma bort att längta lite. Annars är det lätt att tiden bara rinner iväg och så blir det den 24:e utan att man ens har insett att det är december.

 

En julgran som är pyntad med röda kulor, glitter, ljus eller vad man kan hitta bland de gamla julsakerna, lyser alltid upp fint i vardagsrummet.

 

Julmat som julskinka, köttbullar, prinskorv, rödbetssallad och Janssons frestelse. Glöm inte heller julgodiset till kvällen! Knäck och skumtomtar är alltid en höjdare.

 

Levande ljus och julpynt som bidrar till stämningen, till exempel porslinstomtar, glitter eller kanske en julbock man kan ställa under granen. Julmusik i bakgrunden får man en riktigt julig känsla av.

 

Julklappar som är personliga gör det mycket roligare att både ge och få. Det visar att personen verkligen har en tanke bakom presenten.

 

Sist men inte minst, den hemliga ingrediensen som gör julafton till julafton är givetvis: jultomten! En julafton utan jultomte är som en godispåse utan godis, en gitarr utan strängar, en vecka utan dagar. Jultomten är det som gör julafton helt enkelt!


Tipsa en vän     Skriv utSök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
Skicka insändare
Skicka bildinsändare
Tipsa redaktionen

Omröstning
Nu lottar vi ut biobiljetter igen!
Det visas många bra filmer nu. Berätta vilken slags film du skulle vilja se så kan du vinna biobiljetter för två! En perfekt present till dig själv eller någon annan. :) Vi lottar ut biljetter varannan månad bland de som röstar.
Action
Dokumentär
Drama
Komedi
Övrigt alternativ
Romantik
Rysare
Sci Fi

  Resultat 
Omröstning
Vilken årstid tycker du bäst om?

Älskar vinter och snö!
Bra med alla olika årstider
Hösten är mysigast!
Sommaren är bäst!
Våren är finast!

  Resultat 
Omröstning
Skulle du kunna tänka dig att bli politiker?

Ja
Nej

  Resultat 
Omröstning
Vilka av dina bilder brukar du bli mest nöjd med?

Andra människor
Djurbilder
Mina selfies
Naturbilder
Övrigt

  Resultat 
Omröstning
Har du börjat ta körkort?

Ja!
Nej!

  Resultat 
Borgisnytt
Ansvarig utgivare:   Kerstin Engström-Halén
Webmaster:   Kerstin Engström-Halén
Redaktion:   Kerstin, SA Media och