Idrott, entreprenörskap och kommunikation
Fredagen den 26 februari 2021 - klockan 21:55
« Föreg. Nästa »


Skicka bildinsändare

Mackmyra är inte bara whisky 


Fanny Jönsson Wigren 2016-05-24
Platsen Mackmyra är en liten och avlägsen plats men som är väldigt igenkänd och omtyckt av många. Trots att platsen inte är särskilt stor så finns det mycket att se och göra där. Det finns en otroligt fin park som är väldigt omskött och det speciella med denna park är att det är olika utställningar runt om i parken som man kan kolla på. Dessa utställningar och konstverk brukar förnyas lite då och då. Självklart besöker många turister Mackmyra just för att ta en titt på det gamla destilleriet där man förut tillverkade och lagrade Mackmyra whisky. Det har varit en av faktorerna till att många turister valt att besöka Mackmyra för att ta en titt på hur det såg ut förut innan det flyttade till Mackmyra whiskey by i Gävle.


Stallet Islandica ligger också här i Mackmyra där man kan få prova rida på islandshästar. Det finns även en ridskola vilket också lockar många till att komma till Mackmyra. På sommaren kan man få provrida med en vän eller men en ridskolelärare vilket kan vara väldigt roligt för en person som är hästintresserad eller bara för någon som vill prova rida för allra första gången. Man får då ha hästen och rida ute runt i mackmyra i ungefär två timmar vilket kan vara väldigt mysigt och roligt att prova på. Sen har vi en till bidragande faktor till att många besöker Mackmyra och det är självklart på grund av Mackmyra golf, där man både kan slå en korg med bollar på ranchen eller ta en rund på den fina golfbanan. Golfbanan är väldigt fin och välskött vilket lockar många att komma hit och spela golf, även fast man i vanliga fall inte brukar spela golf kan det vara väldigt roligt att komma hit och gå ett varv på banan och sedan efteråt att en glass i golfstugan där vi även säljer fika.


Mackmyra är en väldigt liten plats med väldigt mycket saker att göra, därför är det ett av favorit områden då jag brukar spendera mycket tid här på somrarna när det är varmt och fint väder. 


Tipsa en vän     Skriv utSök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
Skicka insändare
Skicka bildinsändare
Tipsa redaktionen
Borgisnytt
Ansvarig utgivare:   Kerstin Engström-Halén
Webmaster:   Kerstin Engström-Halén
Redaktion:   Kerstin, SA Media och