Idrott, entreprenörskap och kommunikation
Onsdagen den 24 februari 2021 - klockan 21:47
« Föreg. Nästa »


Skicka bildinsändare

Mitt favoritställe


Emelie 2016-05-23


Hur härligt är det inte att det finns ett paradis, ett paradis med hav som omringar dig och stora gröna ängar fyllda med blommor, berg och klippor där du kan sola och få en härlig bränna medan du får lyssna på de ljuva vågorna eller fåglar som sjunger för dig.


I ungefär 12 år har detta ställe varit mitt safe place. Ända sedan jag var ett litet barn så har jag alltid känt mig hemma där. Folket där dömer dig inte och man skaffar vänner och bekanta överallt. Alla känner alla, så de blir ett litet samhälle för dem som vill vara med.

Här firar vi midsommar och sista april. Vi har kräftskiva med en massa andra familjer som skulle kunna vara vår släkt för att vi är så nära varandra.

Här är det verkligen som innan telefonerna blev populära, man smsar inte och frågar om man ska dra ner till stranden eller ta färjan över till andra sidan och köpa glass i det rosa huset. Nej, man går och knackar på och frågar om de vill hänga med och sen sätter man sig på en cykel och drar iväg. Här står tiden stilla på ett underbart ställe och när man väl är där, vill man aldrig därifrån.

Jag har familj där, inte genetiskt men själsligt då allt som händer där påverkar alla. Vi stöttar varandra när det behövs och hjälper mer än gärna till med att sätta upp förtältet och frågar över om man vill komma och ta en öl på kvällskvisten. Jag och de andra ungdomarna drar iväg och underhåller oss själva medan föräldrarna går på den lokala puben och lyssnar på när trubaduren står där och sjunger och dansar. Ibland går även vi in dit och tar något och dricka och äter pommes. Stämningen är alltid på topp.

På detta ställe finns det stränder, ängar, stugor och en camping. Det finns till och med kossor, ett ica och en skola. Det finns helt enkelt allt man kan begära om man vill leva ett bra liv. Man tar färjan över till den större sjöstaden som är fylld med fina och lyxiga båtar, men även de små charmiga jollar som guppar omkring på vågorna. Här finns det ett urval av glassbarer och restauranger, en och annan klädaffär och till och med en frisör och systembolaget. Vad mer kan begära?

Detta ställe finns alltid med mig, med en massa minnen där man skrattat och gråtit. Jag har upplevt några av mina bästa grejer här, flugit helikopter, lärde mig att dyka och att cykla utan händer. Detta ställe ligger i i Roslagen i Uppsala, det ligger en kortare bilresa från Östhammar och fem minuter med färja till Öregrund. Denna ö heter Gräsö och är mitt favoritställe här på jorden.

 


Tipsa en vän     Skriv utSök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
Skicka insändare
Skicka bildinsändare
Tipsa redaktionen
Borgisnytt
Ansvarig utgivare:   Kerstin Engström-Halén
Webmaster:   Kerstin Engström-Halén
Redaktion:   Kerstin, SA Media och