Idrott, entreprenörskap och kommunikation
Tisdagen den 26 januari 2021 - klockan 00:19
« Föreg. Nästa »


Skicka bildinsändare

Som att fika med en vän


Wilma Hellman 2016-05-17


Bakom Gävle stadsbibliotek bland sluttande kullerstensgator ligger resterna av gamla Gefle som härstammar från 1800-talet, från före Branden. Branden med stor bokstav som jämnade nästan hela Gävle stad med marken och som bara lämnade ett fåtal hus söder om Gavleån kvar. I gamla stan bakom stadsbiblioteket ligger på en innergård ett rött hus med vita knutar och i det som räknas som ett typiskt svenskt hus, sedan 1700-talet, ligger ett café. Caféet heter Majas Kaffestuga men kallas också Snus-Majas café.

Det som enligt mig är det bästa med Snus-Majas, är att det är någonting speciellt. Det är inte en av alla kedjor som trängs om de små ytorna inne i stan med sin nästan andefattiga miljö av lika möbler i långa rader. Snus-Majas café bjuder i stället på en mysigare och mer unik känsla med en uteservering som under sommaren vilar under de lummiga gröna träden.

Att åka och fika på Majas Kaffestuga är inte att ta en paus i den stressande miljö som staden ofta erbjuder. Det är som att åka hem till en vän där du med lugn och hemtrevnad kan slå dig ner för att njuta av en kopp kaffe och hembakat fika. Snus-Majas är mitt smultronställe i Gävle. 


Tipsa en vän     Skriv utSök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
Skicka insändare
Skicka bildinsändare
Tipsa redaktionen
Borgisnytt
Ansvarig utgivare:   Kerstin Engström-Halén
Webmaster:   Kerstin Engström-Halén
Redaktion:   Kerstin, SA Media och