Idrott, entreprenörskap och kommunikation
Onsdagen den 24 februari 2021 - klockan 20:54
« Föreg. Nästa »


Skicka bildinsändare

Låt bocken vara!


Stina Johansson 2014-12-17


Julbocken har varit på plats sedan bockinvigningen den första advent. Tredje advent är redan förbi och julen närmar sig. I samma veva som bocken kom upp kom även all uppmärksamhet kring vår fina tradition, julbocken. Båda positiva och negativa åsikter cirkulerar, framför allt på sociala medier.

 

Efter att ha deltagit i Gävle Lucia 2014 tycker jag inte att skämten om att julbocken ska brännas upp så fort den kommit på plats är roligt alls.

Jag var exalterad och nervös över bockinvigningen, där vi skulle uppträda i form av sång. En snabb titt på Twitter sen var jag upprörd. Jag såg ett flertal människor som gjorde narr av julbocken och som tyckte att den skulle brännas upp så fort som möjligt.

 

Det är trots allt en julbock och därför tycker jag att den ska stå kvar tills julafton. Folk åker till Gävle ifrån andra länder för att se julbocken och därför är det bara hemskt att vissa vill sabotera och bränna ner bocken. Julbockens syfte är att lysa upp Gävle och sprida julstämning och därför ser jag ingen anledning till att bränna ner den.


 

Till sist vill jag bara säga en sak. Julbocken här i Gävle har samma syfte som den stora julgranen vid Rockefeller Center på Manhattan i New York och det är ingen som försöker bränna ner den julprydnaden.   


Tipsa en vän     Skriv utSök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
Skicka insändare
Skicka bildinsändare
Tipsa redaktionen
Borgisnytt
Ansvarig utgivare:   Kerstin Engström-Halén
Webmaster:   Kerstin Engström-Halén
Redaktion:   Kerstin, SA Media och