Idrott, entreprenörskap och kommunikation
Måndagen den 22 januari 2018 - klockan 10:41
« Föreg. Nästa »


Skicka bildinsändare

Mat på Borgis!


Olivia 2015-02-01


Hälsoproblem har det funnits i alla tider men jag tycket att det gått för långt! Detta nerdrag på maten har gjort så vi elever istället väljer att äta ute, och de elever som inte har ekonomi lämnas utanför.


Jag är en tjej från Borgarskolan i Gävle som har en hel del att säga till om, precis som alla andra i min ålder. Men något vi alla är överens om så är det att ingen är särskilt förtjust i Sodexos skolmat som serveras varje dag i skolan. Maten är ofta kall, rå, smaklös och tråkig till utseendet. Innan jul så hade vi ett salladsbord, flera utbud av yoghurt, flingor och knäckebröd samt lättdrycker. Det var ett jättebra alternativ när maten var äcklig till både smak och utseende. Vi kunde äta oss mätta och belåtna och gå från matsalen med ett leende och bortse från den äckliga maten som serverades. Men nu är det slut på det precis som så mycket annat som kommunen och politikerna tar bort. Varför? Visst är det lite onyttigare men vi kan faktiskt inte äta skolmaten, utan skolmaten så orkar vi ingenting i skolan. Vi blir trötta tjuriga och omöjliga och på dåligt humör. Vår framtid hänger på att man ska orka igenom en vanlig dag i skolan och kunna prestera på topp med mätt mage. Vi köper en massa godis i närbutiken på rasterna eller i skolans cafeteria för att vi är hungrig. Självklart så ökar vi i vikt, får sockertoppar och blir rastlösa, men vad ska vi göra när vi är hungriga tonåringar som vill äta sig mätta.

Tipsa en vän     Skriv utSök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Kalender

Måndag 26/2
Sportlov vecka 9
Fredag 30/3
Långfredag Lovdag + Påsklov vecka 14
Måndag 30/4
Lovdag
Tisdag 1/5
Första maj - Lovdag
Torsdag 10/5
Kristi himmelsfärd - Lovdag
Skicka insändare
Skicka bildinsändare
Tipsa redaktionen

Omröstning
Nu lottar vi ut biobiljetter igen!
Det visas många bra filmer på bio nu under vintern. Berätta vilken slags film du skulle vilja se så kan du vinna biobiljetter för två! En perfekt present till dig själv eller någon annan. :) Sista dag att rösta är söndag den 18 februari.
Action
Dokumentär
Drama
Komedi
Övrigt alternativ
Romantik
Rysare
Sci Fi

  Resultat 
Omröstning
Vad tycker du om vintern?

Älskar vinter och snö!
Bra med alla olika årstider
Sommaren är bäst!

  Resultat 
Omröstning
Skulle du kunna tänka dig att bli politiker?

Ja
Nej

  Resultat 
Omröstning
Vilka av dina bilder brukar du bli mest nöjd med?

Andra människor
Djurbilder
Mina selfies
Naturbilder
Övrigt

  Resultat 
Omröstning
Har du börjat ta körkort?

Ja!
Nej!

  Resultat 
Borgisnytt
Ansvarig utgivare:   Kerstin Engström-Halén
Webmaster:   Kerstin Engström-Halén
Redaktion:   Kerstin, SA Media och