Idrott, entreprenörskap och kommunikation
Fredagen den 15 januari 2021 - klockan 22:21
« Föreg. Nästa »


Skicka bildinsändare

Säg Hej då till Busskrångelvintern


Insändare 2013-05-03

Äntligen nu ett minne blott...
Äntligen nu ett minne blott...


Man står och väntar på bussen.  Den är sen som vanligt och man blir sen till jobbet eller skolan. Varför är den så sen på vintern? Mycket folk åker buss då och vill komma fram i tid. Men man blir ofta sen.

Till skillnad från sommaren, då är bussarna för det mesta i tid och man känner sig säker på bussen. Visst är busschaufförer bra på att köra men problemet med att bussarna är sena på vintern kan vara p.g.a. av att bussarna är fulla. Det är halt eller bara dåligt väder. Men bussarna halkar omkring på gatorna som om de inte har fått vinterdäck. Har de inte det? Nyheter säger att det har varit olyckor då en buss kört av vägen. Om de har sommardäck så är det inte undra på att det händer olyckor.

 

Sätta folket i fara är inte bra. Hur svårt kan det vara att byta däck på bussar? Det har jag inget att säga om men jag hoppas de vet vad de gör. Man blir bara orolig när bussen börjar halka runt innan chauffören kommer tillbaks på vägen.

Men det är inte bara det som krånglar till det för bussar.

När det kommer till att de ska hålla tiden är det kaos. På vintern kan bussarna vara från 20 till 40 min och ännu längre sen. Folk blir sena till jobb och skola. Det spelar ingen roll om man tar en tidigare buss eller inte. Man blir fortfarande oftast sen. Måste man verkligen ta en ännu tidigare buss för att komma i tid? Kanske… men det är inte roligt. Kanske det skulle vara bättre att ta in fler bussar på det skiftet där bussarna är sen från det skiftet där de kommer varje 5-10min?  Folk klagar inte så ofta men det skulle nog blir lite lugnare för både chaufförerna och de som sitter på bussen.

 

Jag vet att det kanske inte finns tillräckligt med bussar eller att det inte går att flytta en eller två men säger bara att det kanske skulle bli lättare. 

Det är inte chaufförernas fel tycker jag. Att behöva åka med de däck som de har och åka fram och tillbaka på snö som är hal eller inte har plogats tillräckligt bra. De kan ju inte bara åka fortare. De är ju säkra som förare men jag tror inte att någon av dem vill åka av vägen så de kör lite lugnare vilket leder till att de blir sena i stället.

 

Så jag har sagt det jag tycker om hur bussarna har det. Nu ska jag inte vara mer negativ om det. Ha en bra snöfri vår och bussar som kommer fram i tid!

 

Resenären som blev sen alltför ofta i vintras


Tipsa en vän     Skriv utSök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
Skicka insändare
Skicka bildinsändare
Tipsa redaktionen
Borgisnytt
Ansvarig utgivare:   Kerstin Engström-Halén
Webmaster:   Kerstin Engström-Halén
Redaktion:   Kerstin, SA Media och