Idrott, entreprenörskap och kommunikation
Måndagen den 9 december 2019 - klockan 02:05
« Föreg. Nästa »


Skicka bildinsändare

Depression


Alex 2018-02-13


Den där tryckande känslan i bröstet. Känslan av att du är helt ensam. Det känns som en panikattack som aldrig kommer. Du är helt ensam, övergiven i världen, ingen är där. Känner du igen detta, det är inte ovanligt om du gör det. För mig är det hur depression känns, ensamhet, övergivenhet, ingen finns där. Ja det är min verklighet.

När människorna i mitt liv bara fortsätter att svika mig så är det svårt att släppa in folk, att lita på någon. Med dessa tillitsproblemen är det alltid svårt att veta vem jag vill, eller kan, släppa in i mitt liv. Vem som kommer stanna och vem som kommer sticka när det blir tufft, när dom inte kan hantera mig längre och hur jag är. Jag är ofta för mycket för folk.

Ensamheten ligger alltid krypandes i mig, den lurar där och bara väntar på att hugga till. Känslorna finns alltid kvar, även dom lurar i mitt huvud. Vad händer när allt blir för mycket? När det inte går att hantera längre? Ensamheten kommer inte att försvinna, den kommer alltid finnas där. Jag kommer alltid vara tjejen som känner sig ensam, tjejen som inte har många vänner, tjejen som isolerar sig själv för att inte bli sårad, tjejen som aldrig kommer vara säker på om vännerna är äkta eller bara där för ett tag eller tills de hittar någon bättre.

Så vad ska man göra? Vad ska jag göra? Vad gör jag när jag känner mig överväldigad och trött på livet? Vad gör jag när mina känslor känns som att dom aldrig kommer att ta slut, när den där känslan av en panikattack kommer och jag kan inte stoppa det? Jo, jag släpper ut det och jag har ingen kontroll. Jag släpper ut allt, och ofta inte på ett bra sätt. Jag skriker, jag gråter, jag surar. Varför? Jag har faktiskt ingen aning.

Men vad jag egentligen borde göra är så enkelt, men jag blir bara så överväldigad att jag inte kan tänka klart. Det jag faktiskt borde göra är prata, kommunicera, berätta om hur jag känner. Men det är inte alltid så lätt, särskilt inte när allt i mitt huvud säger: ”De kommer inte att förstå.” 


Tipsa en vän     Skriv utSök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
Skicka insändare
Skicka bildinsändare
Tipsa redaktionen

Omröstning
Nu lottar vi ut biobiljetter igen!
Det visas många bra filmer nu. Berätta vilken slags film du skulle vilja se så kan du vinna biobiljetter för två! En perfekt present till dig själv eller någon annan. :) Vi lottar ut biljetter varannan månad bland de som röstar.
Action
Dokumentär
Drama
Komedi
Övrigt alternativ
Romantik
Rysare
Sci Fi

  Resultat 
Omröstning
Vilken årstid tycker du bäst om?

Älskar vinter och snö!
Bra med alla olika årstider
Hösten är mysigast!
Sommaren är bäst!
Våren är finast!

  Resultat 
Omröstning
Skulle du kunna tänka dig att bli politiker?

Ja
Nej

  Resultat 
Omröstning
Vilka av dina bilder brukar du bli mest nöjd med?

Andra människor
Djurbilder
Mina selfies
Naturbilder
Övrigt

  Resultat 
Omröstning
Har du börjat ta körkort?

Ja!
Nej!

  Resultat 
Borgisnytt
Ansvarig utgivare:   Kerstin Engström-Halén
Webmaster:   Kerstin Engström-Halén
Redaktion:   Kerstin, SA Media och