Idrott, entreprenörskap och kommunikation
Tisdagen den 13 november 2018 - klockan 18:58
« Föreg. Nästa »


Skicka bildinsändare

Gott Nytt År!


Ebba Lints 2015-12-25


Snart går vi ännu in i ett nytt år med nya planer, möjligheter, förhoppningar och förväntningar.

Vem kan inte relatera till känslan av man ska dra ett streck över det gamla och starta något helt nytt när det är ett nytt år. Det vill säga att blicka framåt för att börja om igen på ruta ett med hopp om att förverkliga det som aldrig blivit av tidigare av olika anledningar.

 

Att det nya året som man har framför sig ligger som ett oskrivet blankt blad i väntan på en nystart. Det är nog därför fenomenet ”nyårslöften” fått ett så pass stort genomslag. På nyår lovar vi att förändra oss själva och bli en bättre människa för allmänheten till den grad att vi kan förändra världen.

Nej, man planerar om att just detta kommande år ska bli det mest sjukaste, lyckligaste och bästa som någonsin har hänt en. Ja, precis det som man lovade sig själva förra året och varje år har som tradition att ha ett eller flera nyårslöften.

 

Alla dessa löften man medger varje nyårsafton har på sätt och vis blivit sjukt överskattat och har dessutom en tendens att inte bli så långvariga.

Livet blir inte lättare för att man väljer att förändra något bara för att siffrorna byts ut i årtalet. Det krävs viljestyrka till att bestämma sig för att ändra eller göra någonting annorlunda, vilket kan ske i princip när som helst.

 

De vanligaste nyårslöftena är att förändra sig själv så mycket som möjligt, det vill säga att de mesta av det är förknippade med hälsa och utseende.

Varje år sätter många krav på sig själva om att gå ner i vikt och börja träna då löftena nästan alltid går ut på att man ska förvägra sig något. Helt fel, däremot kan man sätta upp realistiska mål och rikta in sig på en sak i taget än att ha alldeles för höga krav på sig själv när det gäller att bli till exempel mer hälsosam.

Trots att bakslag är ganska vanligt, är det viktigt att normalisera bakslagen och våga se misslyckandet vilket resulterar till vad man kan fokusera på att göra annorlunda nästa gång.

Efter att ha lyckats med sina delmål kan man belöna sig själv för att känna att man har gjort någonting bra.

 

Det är dags att strunta i de jobbiga kraven samt jämföra sig med andra, istället satsa på att byta inriktning på nyårslöftena som är mer livsbejakande.

Vi har mål, vi har något som vi vill bli bättre på eller något nytt att satsa stenhårt på, så länge viljestyrkan finns!

 

 

 


Tipsa en vän     Skriv utSök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
Skicka insändare
Skicka bildinsändare
Tipsa redaktionen

Omröstning
Nu lottar vi ut biobiljetter igen!
Det visas många bra filmer nu. Berätta vilken slags film du skulle vilja se så kan du vinna biobiljetter för två! En perfekt present till dig själv eller någon annan. :) Vi lottar ut biljetter varannan månad bland de som röstar.
Action
Dokumentär
Drama
Komedi
Övrigt alternativ
Romantik
Rysare
Sci Fi

  Resultat 
Omröstning
Vilken årstid tycker du bäst om?

Älskar vinter och snö!
Bra med alla olika årstider
Hösten är mysigast!
Sommaren är bäst!
Våren är finast!

  Resultat 
Omröstning
Skulle du kunna tänka dig att bli politiker?

Ja
Nej

  Resultat 
Omröstning
Vilka av dina bilder brukar du bli mest nöjd med?

Andra människor
Djurbilder
Mina selfies
Naturbilder
Övrigt

  Resultat 
Omröstning
Har du börjat ta körkort?

Ja!
Nej!

  Resultat 
Borgisnytt
Ansvarig utgivare:   Kerstin Engström-Halén
Webmaster:   Kerstin Engström-Halén
Redaktion:   Kerstin, SA Media och