Idrott, entreprenörskap och kommunikation
Fredagen den 15 januari 2021 - klockan 21:41
« Föreg. Nästa »


Skicka bildinsändare

Ta ett djupt andetag och tänk efter


Ebba Lindmark 2015-12-25

 

 

Lagom med snö, julgranen pyntad och lussebullarna bakade. Pepparkaksdoft, gröt och skinkmacka. Dessa få saker tycker jag gör julen så mycket bättre. Utan risgrynsgröt, snö och lussebullar får jag inte den riktiga julkänslan. Men alla dessa saker är inte det viktigaste med julen. Det viktigaste är familjen, när alla nära och kära är samlade och man har en god tid tillsammans.

 

Jag älskar dagarna innan julafton då adventsljusstakarna är på plats i alla fönster, granen lyser och klapparna är på plats. Det är så fint att se alla grannars hus lysa upp med adventsljusstakar och belysningar både i fönster och i trädgårdar.  

 

Nu får jag julen att låta så fantastisk, men på vissa platser är den inte lika underbar.  Vissa barn och vuxna i olika länder, även här i Sverige, får inte uppleva samma sak som jag. Många barn har inte en familj och de får inte känna den känslan på julen som jag får. Det är så sorgligt att tänka på hur vi alla har det olika. Just nu finns det människor i världen som är rädda och är tvungna att riskera sina liv för att få känna trygghet. Jag önskar att alla i stället fick känna den kärleken som jag får känna under julen. Jag skulle vilja att alla får en julklapp på julaftonsmorgonen och får se en fin, pyntad gran. Alla som har möjligheten att umgås med familjen under julen och får en massa julklappar borde vara tacksamma. Vi borde tänka på alla som inte kan fira jul med sina nära och kära.

 

Besöker du alla dina nära och kära under julen? Skickar du kort till dem du tycker om? Glöm inte någon och ha inte den där klassiska julstressen som de flesta har. Var inte stressad när du besöker din släkting på ett äldreboende eller pratar med någon vän i telefonen. Håll koncentrationen på den personen du pratar med eller besöker, tänk inte på allt annat som du måste göra eller hur lång tid det är kvar tills du måste åka ifrån personen eller lägga på.  
Ta chansen att umgås med dem i din närhet, besök dem inte efter jul för då är julen borta. Det kan till och med vara för sent då. Julen är till för att man ska vara med sina nära och kära, så besök dem du kan. I alla fall försök.

 

Om du skulle bo själv på ett äldreboende eller i en lägenhet, skulle inte du då vilja att de du känner kom och besökte dig? Det skulle jag.

 

Tänk också att allt inte handlar om maten eller paketen, utan tänk på att vissa människor inte ens får höra någon säga ”God Jul”. Klaga inte på om du fått fel färg på tröjan du önskat dig eller fel storlek på skorna. De går nog att byta. Njut av julen som den är och med dem som du älskar och ta vara på tiden. Allt måste inte vara perfekt, det blir som det blir.  Var inte stressad, ta ett djupt andetag och tänk att allt blir bra. Du gör julen till hur du vill att den ska vara. 


Tipsa en vän     Skriv utSök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
Skicka insändare
Skicka bildinsändare
Tipsa redaktionen
Borgisnytt
Ansvarig utgivare:   Kerstin Engström-Halén
Webmaster:   Kerstin Engström-Halén
Redaktion:   Kerstin, SA Media och