Idrott, entreprenörskap och kommunikation
Söndagen den 24 februari 2019 - klockan 02:13
« Föreg. Nästa »


Skicka bildinsändare

Det goda livet


Text o bilder: Towa P, Amanda R och Moa W, SA Media 2017-04-05


Många ungdomar från Borgarskolan, Vasaskolan, Polhemsskolan och Vallbacksskolan var på högskolan för att delta i mässan ”Det goda livet”.Ungdomarna hade till mässan gjort arbeten i modeller och texter som de presenterade på olika sätt. Arbetena gick ut på att försöka hitta lösningar för att försöka få till ett mer miljöbevarande samhälle innan 2030. De som gick runt på mässan och tog del av skolungdomarnas idéer var bland annat politiker, tjänstemän och näringsliv.

 

Mässan pågick i ca en och en halv timme vilket enligt de flesta som var där och tog del av förslagen, tyckte var för lite tid. De hann inte gå runt och prata och ta del av allas idéer. De fick dock mer tid att diskutera hur man kan göra samhället mer hållbart med varandra i workshopgrupper efter att alla ätit av den vegetariska lunchen som serverades. I grupperna var man ett varierande antal. Allt från tre upp till nio stycken. Varje grupp skapade ett tidningsomslag som de trodde och hoppades att det kommer att se ut 2030.

 

Tidningsomslagen presenterades sedan i Valhalls stora aula så att alla fick ta del av hur de olika grupperna hoppas att det ser ut i samhället 2030. De olika omslagen hade ungefär lika budskap. Till exempel att det 2030 ska vara ett samhälle där bilen inte längre används i lika stor utsträckning som den görs idag och att förnybar energi är den största energikällan.


 

Mässan avslutades med att en panel på olika personer som varit med under dagen fick svara på frågor. I svaren blev det tydligt hur uppskattad dagen varit, att de äldre som arbetar med dessa frågor idag fick ta del av skolungdomarnas förslag till ett hållbart samhälle och att de unga fick känna sig hörda och viktiga i utvecklingen till ett mer hållbart Gävle.

 

 

 

 

 


Tipsa en vän     Skriv utSök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Kalender

Måndag 25/2
Sportlov vecka 9
Måndag 15/4
Påsklov vecka 16
Måndag 22/4
Annandag Påsk - Lovdag
Onsdag 1/5
Första maj - Lovdag
Torsdag 30/5
Kristi Himmelsfärdsdag - Lovdag
Skicka insändare
Skicka bildinsändare
Tipsa redaktionen

Omröstning
Nu lottar vi ut biobiljetter igen!
Det visas många bra filmer nu. Berätta vilken slags film du skulle vilja se så kan du vinna biobiljetter för två! En perfekt present till dig själv eller någon annan. :) Vi lottar ut biljetter varannan månad bland de som röstar.
Action
Dokumentär
Drama
Komedi
Övrigt alternativ
Romantik
Rysare
Sci Fi

  Resultat 
Omröstning
Vilken årstid tycker du bäst om?

Älskar vinter och snö!
Bra med alla olika årstider
Hösten är mysigast!
Sommaren är bäst!
Våren är finast!

  Resultat 
Omröstning
Skulle du kunna tänka dig att bli politiker?

Ja
Nej

  Resultat 
Omröstning
Vilka av dina bilder brukar du bli mest nöjd med?

Andra människor
Djurbilder
Mina selfies
Naturbilder
Övrigt

  Resultat 
Omröstning
Har du börjat ta körkort?

Ja!
Nej!

  Resultat 
Borgisnytt
Ansvarig utgivare:   Kerstin Engström-Halén
Webmaster:   Kerstin Engström-Halén
Redaktion:   Kerstin, SA Media och