Idrott, entreprenörskap och kommunikation
Torsdagen den 28 januari 2021 - klockan 10:40
« Föreg. Nästa »


Skicka bildinsändare

Den ena dagen är inte den andra lik


Ebba Lints 2015-12-15
Pär Lints fick sitt allra första jobb på Sandvik AB år 2008. Därefter har han klättrat sig upp och vidare inom företaget och utvecklats. Idag är han anställd på Sandvik Materials Technology AB och har en roll som personalman.


Pär trivs bra på sitt jobb som personalman på Sandvik Material Technology AB. Där stöttar och hälper han flertals chefer inom sin organisation.

- Jag hjälper bland annat till med rekrytering, lönefrågor, rehab frågor, fackliga frågor, praktik eller APL och ledarskapsutveckling”, berättar Pär.


Trivs på din arbetsplats, i sådana fall, varför gör du det?
- Jag trivs bra och tycker om mitt jobb eftersom den ena dagen inte är den andra lik. Däremot är det en stor variation på arbetsuppgifter, då vi arbetar med många olika moment. Allt ifrån enkla administrativa arbetsuppgifter till svåra personalärenden, där vi behöver rekrytera duktig kompetens. Men som personalman är det bästa att arbetet är ganska fritt.

På vilket sätt är det fritt och vad innebär det?

- Arbetet är ganska fritt med tanke på hur stor flexibilitet jag har i gällande arbetstider, varierande arbetsuppgifter, arbetsinnehåll och kollegor.

Det är ett varierande jobb och man skulle dessutom kunna jämföra det som att vara en fotbollsdomare. 

Att jag som personalman hjälper samt stöttar de anställda att komma vidare i sina mål att leverera mycket. Ibland blir det gult eller rött kort då anställda kanske inte håller sig till arbetes regler, säger Pär med ett flin.

 

Vilka fler uppgifter har du på Sandvik AB?

- Jag jobbar även med talang- och successionsplanering, som innebär att hjälpa chefer och organisationer att ta hand om de duktiga medarbetarna som vill utvecklas och komma längre i karriären.

Successionsplaneringen är en ersättar-planering för företagets viktiga positioner som man inte kan klara sig utan, vilket kan vara både chef som specialistbefattningar.

 

Hur är det att arbeta som personalman?

- Ett jobb som är svårt att bara hoppa in i, därför om man ska kunna stödja chefer och olika ledningsgrupper behöver man en form av erfarenhet tidigare, till exempel att man har varit chef eller haft en ledande befattning, säger Pär bestämt.

 

Om du fick möjlighet att söka nytt jobb, vad hade du då valt?

- Jag hade definitivt valt att starta en helt egen firma som då levererar personaltjänster till andra företag.


Tipsa en vän     Skriv utSök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
Skicka insändare
Skicka bildinsändare
Tipsa redaktionen
Borgisnytt
Ansvarig utgivare:   Kerstin Engström-Halén
Webmaster:   Kerstin Engström-Halén
Redaktion:   Kerstin, SA Media och