Idrott, entreprenörskap och kommunikation
Onsdagen den 3 mars 2021 - klockan 00:51
« Föreg. Nästa »


Skicka bildinsändare

- Det var inte mitt mål från början


Fanny Jönsson Wigren 2016-05-24När Petra var yngre drömde hon om att bli skådespelare men efter 20-årsåldern valde hon att utbilda sig till förskolelärare i stället. 


Petra gav upp sin dröm och idag arbetar hon heltid som förskolelärare. Det var för att när hon var runt tjugotvå år fick hennes tankar henne att bli mer intresserad av något annat, som lockade mer just då. Innan var planerna att bli skådespelare och läsa på teaterhögskolan i Stockholm. Men hon säger själv att hon tror hon ändrade sina framtidsplaner för att hon var för feg just då för att kasta sig ut för stupet och testa. Något som hon idag kan ångra lite ibland, men hon säger själv att det inte påverkar henne i vardagen.


Hon trivs väldigt bra på den arbetsplats hon jobbar på idag och går med ett leende till jobbet nästan varje dag berättar hon. Hon tycker väldigt mycket om barn vilket är en anledning till att hon valde att bli förskolelärare. Hon har flyttats runt på olika avdelningar med barn från olika åldrar men just nu jobbar hon med ett och tvååringar vilket hon trivs väldigt bra med då hon tycker dom är så söta och mysiga.
- Självklart har man dåliga dagar ibland men ens arbetskamrater har en stor påverkan på hur man presterar och är på sin arbetsplats. Jag trivs väldigt bra med mina arbetskamrater och skulle inte tänka mig att byta förskola då jag har blivit väldigt bra kompis med dom jag jobbar tillsammans med, säger Petra.


- Det behöver inte alltid bli som planerat, livet kan ta en helt annan vändning och det kanske är till det bättre, ingen vet vad som väntar en och därför ska man inte heller oroa sig så mycket för framtiden utan man kan ha en grund att stå på och sen ta det lite som det kommer. För till slut så vet man vad man vill hålla på med. Även om det kan vara svårt att hitta sitt drömyrke, så var inte rädd att göra misstag på vägen dit, avslutar Petra. 


Tipsa en vän     Skriv utSök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
Skicka insändare
Skicka bildinsändare
Tipsa redaktionen
Borgisnytt
Ansvarig utgivare:   Kerstin Engström-Halén
Webmaster:   Kerstin Engström-Halén
Redaktion:   Kerstin, SA Media och