Idrott, entreprenörskap och kommunikation
Lördagen den 27 februari 2021 - klockan 17:10
« Föreg. Nästa »


Skicka bildinsändare

Viktigt jobb


Ronja Holmström 2015-12-15



Mikael Norgren är en utbildad alkohol- och drogterapeut som arbetar på ett hem för vård och boende (HVB) för unga i åldersgruppen 15-19 år sedan tio år tillbaka. Det som fick honom intresserad av just detta yrkesområde var på grund av hans egen bakgrund och problematik och en stark vilja att finnas där och kunna hjälpa andra.



- Det är viktigt att kunna se personen bakom problemet och att ha tålamod, säger Mikael.

- Det är just att kunna se folk förändras som är bland det bästa med yrket och självklart finns det nackdelar som exempelvis att det är mycket våld och problematik. Man får stå ut med mycket men även uppleva mycket tillsammans med klienterna eftersom de inte bara är där för att få vård. Det ska även vara som ett hem.

 

I somras tog Mikael även examen i steg 1 psykoterapi och i framtiden vill han vidareutbilda sig mer. Dock är ett stort problem att det inte just nu finns någon enhetlig utbildning för just detta yrke. Det finns många olika vägar man kan ta men ingen strikt.

 - Man får bygga upp det lite själv, vilket också kan leda till problem när ”fel” folk sätts in för olika uppgifter, säger Mikael som tycker att det är jätteviktigt att ungdomarna har bra personal omkring sig.

 

 

 


Tipsa en vän     Skriv ut



Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
Skicka insändare
Skicka bildinsändare
Tipsa redaktionen
Borgisnytt
Ansvarig utgivare:   Kerstin Engström-Halén
Webmaster:   Kerstin Engström-Halén
Redaktion:   Kerstin, SA Media och