Idrott, entreprenörskap och kommunikation
Onsdagen den 24 februari 2021 - klockan 21:42
« Föreg. Nästa »


Skicka bildinsändare

Julmys


Amanda Boman 2014-12-20


 

Julen är den mysigaste högtiden på året. Det är trevligt att umgås med familj och vänner som man kanske inte har sett på ett tag. Ge varandra presenter och få presenter. Det bästa är nästan att ge och se hur glada andra blir. Dricka lite glögg och mysa i soffan till någon härlig film som Love Actually eller The Holiday gör julen bättre. Mobergs glögg med russin och hackade mandlar i är en klar favorit vid jul. Den kan man hitta på närmaste mataffär.

Att äta hembakat julgodis hör till en självklarhet för mig och säkert många andra, och då är favoriten chokladbräck med polkagris toppning. Om du skulle vilja testa själv att göra chokladbräck kan du läsa här nedanför hur man gör.

 

Till 20 bitar chokladbräck med polkagris behövs:

  • 250g Vit choklad
  • 200g Mörk choklad
  • ½ dl Polkagrisar
  • 1+1 tsk Matolja

Smält den mörka chokladen i en skål över ett vatten bad och ha i 1 tsk matolja. Häll ut chokladen på en plåt med smörpapper cirka 3 millimeter tjock. Ställ in chokladen i kylskåpet och låt det stel. Smält den vita chokladen tillsätt 1 tsk matolja. Häll den över den mörka chokladen. Krossa polkagrisarna med en mortel och strö över. Ställ in chokladen i kylskåpet igen och när det är stelnat, bryt chokladen i bitar så är chokladbräcken klar att ätas.


Tipsa en vän     Skriv utSök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
Skicka insändare
Skicka bildinsändare
Tipsa redaktionen
Borgisnytt
Ansvarig utgivare:   Kerstin Engström-Halén
Webmaster:   Kerstin Engström-Halén
Redaktion:   Kerstin, SA Media och