Idrott, entreprenörskap och kommunikation
Fredagen den 29 maj 2020 - klockan 05:48
« Föreg. Nästa »


Skicka bildinsändare

Lussebullar till julen är bara ett måste!


Ellen Olsén 2013-12-09


 

Receptet gäller för 35 st

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 100 g Svenskt Smör
  • 5 dl mjölk
  • 250 g Kesella/Kvarg
  • 1 g saffran
  • 1 1⁄2 dl strösocker
  • 1⁄2 tsk salt
  • ca 17 dl vetemjöl

Garnering:

  • russin

Pensling:

  • 1 st ägg

 

Gör så här:

Smula jästen i en bunke. Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till max 37°. Häll det över jästen. Tillsätt övriga ingredienser. Arbeta degen smidig. Låt jäsa under bakduk ca 30 min. Låt den jäsa i fred försök att inte tjuvkika! Då riskerar degen att sjunka ihop. Sätt ugnen på 225°.


Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Dela den i 35 bitar och baka ut enkla lussekatter. Lägg på plåtar med bakplåtspapper. Garnera med russin. Låt jäsa ca 20 min.


Pensla med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen 5-8 min. Låt svalna på galler.

Tipsa en vän     Skriv ut



Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Kalender

Tisdag 9/6
Skolavslutning för årskurs 1 och 2
Onsdag 10/6
Skolavslutning för årskurs 3
Torsdag 20/8
Höstterminen startar för Gävles gymnasieskolor
Måndag 26/10
HÖSTLOV vecka 44
Tisdag 22/12
Höstterminens sista dag
Onsdag 23/12
JULLOV
Skicka insändare
Skicka bildinsändare
Tipsa redaktionen
Borgisnytt
Ansvarig utgivare:   Kerstin Engström-Halén
Webmaster:   Kerstin Engström-Halén
Redaktion:   Kerstin, SA Media och