Idrott, entreprenörskap och kommunikation
Söndagen den 17 januari 2021 - klockan 03:52
« Föreg. Nästa »


Skicka bildinsändare

Nå dina drömmar inom Styrketräning


Linus G och Jesper L 2018-02-13

 

Vi står inne på Polhemsskolan i Gävle med Linus Levander Stråle.

-  Linus, skulle du kunna berätta lite om dig själv?

Linus berättar med en lugn ton att han snart fyller 17 år men än så länge är han 16. Linus går inriktningen teknik på Polhemsskolan och berättar med en glad röst att han är väldigt nöjd med tekniklinjen. Han berättar att styrketräning är det han brinner för och verkligen älskar att göra. Detta fick mig att bli väldigt nyfiken om just styrketräning så jag valde att ställa lite fler frågor om just detta område.

-  Vad fick dig att brinna för just styrketräning och har du några mål med det du gör?

Linus säger med en väldigt bestämd och glad röst att han blev inspirerad av en del andra som hade styrketränat under en lång period. Dessa personer hade en väldigt välbyggd kropp och det var något som snabbt gjorde så att jag också ville få en välbyggd kropp. Jag satte upp mina mål så att i början skulle jag ta lite tyngre vikter för varje vecka som gick.

 Linus säger att hans prestation har varit väldigt bra ända sedan han började tills nu. Han har alltid satt upp mycket mål och presterat väldigt hårt med ett bra focus varenda pass vilket har gjort processen mycket snabbare.

Inga genvägar
Linus berättar med en bestämd ton att ”om du vill lyckas så måste du göra vad som krävs. Inte ta några genvägar utan göra allt 100 %”. Detta gjorde det enklare för mig att se vilken typ av person Linus är. Han är en person med en stark personlighet och som aldrig fuskar till sig någonting.

Slalom och dataspel är två fritidsintressen som ligger Linus varmt om hjärtat och som han oftast gör på fritiden om han inte styrketränar. Han säger att han åkt slalom sedan barnsben och dataspel började han med när han var runt 11 – 12 års ålder.


Om tio år så ser Linus sig med en familj med barn och ett jobb. Hans drömjobb hade helst varit att tävla som ”bodybuilder” eller vara en ”youtuber”. Eftersom dessa jobb kan vara svåra att nå så skulle han även kunna tänka sig att jobba som polis.


Tipsa en vän     Skriv utSök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
Skicka insändare
Skicka bildinsändare
Tipsa redaktionen
Borgisnytt
Ansvarig utgivare:   Kerstin Engström-Halén
Webmaster:   Kerstin Engström-Halén
Redaktion:   Kerstin, SA Media och