Idrott, entreprenörskap och kommunikation
Torsdagen den 28 januari 2021 - klockan 10:26
« Föreg. Nästa »


Skicka bildinsändare

Drömmarnas stad New York


Fanny Jönsson Wigren 2015-10-13

Vem vill inte besöka en av dom mest omtalande och kändaste staden i världen New York? Denna stad som är känd för sin arkitektur och uppbyggnad, staden som klassas som USA:s centrum eller the Great Apple som man också kan säga. Har man aldrig varit där så vet man inte vad man egentligen har missat.


För att komma in i staden New York måste man passera över en bro eftersom att staden ligger omringad av vatten, det finns fler än en bro men alla kallas för East River-broarna och är nästan lika självklara landmärken i New York City som Empire State Building, Central Park och Madison Square Garden. Dessa röda stora broar som bara får en att längta mer efter att se vad staden har att erbjuda. Central Park kan man säga är mittpunkten av New York och är en av dom mest kända parker i världen. Denna enormt stora fina park som visar sin harmoni med sina stora gröna träd och gräsmattor. Varje dag besöks parken av massa människor som är där av olika anledningar för att på ett eller annat vis njuta av denna underbara plats.

Men det är inte allt, staden har så mycket mer som man kan se och upptäcka och om man är intresserad av shopping så har New York allt man kan tänka sig. Dessa enormt stora gator som får en att nästan tappa hakan när man tittar upp på alla skyhöga byggnader och gallerior med tusentals olika affärer av olika slag. Madison Square Garden kan man säga är den mest kända gatan och en av dom mest kända platserna i New York City, där finns allt från M&M store till dyra märkes butiker som Gucci och Prada och allt man ser, ser så exklusivt ut.

Alla dessa exklusiva restauranger som har den där kända goda maten man har hört tala som. En av dom kändaste och mest omtalande restauranger som man förknippar med New York är Hard Rock Café, detta café har en väldigt speciell stil och karisma vilket kan vara en stor del till att denna restaurang är så känd. Men självklart handlar det även om maten som är så fantastisk god och vägjord, är man i New York så är det nästan en självklarhet att äta på detta ställe minst en gång. Men New York har så mycket mer än bara de, det finns massa olika restauranger och Caféer som inte är så omtalade men som har en fantastisk miljö och god mat. Så är man i staden New York se inte bara det mest uppenbara, sök dig till ställen och platser som man inte hört så mycket om som kan vara fantastiska för staden har så mycket mer att visa dig. Utforska staden och så många ställen du kan som du sedan kan tipsa andra om och berätta om fantasiska ställen du varit på som kanske ingen känner till.

New York klassas som drömmarnas stad, staden dit alla vill komma. New York är staden som har allt. Deras skyhöga skyskrapor som är så höga så man nästan inte ser slutet. Staden som får en att verkligen vara stolt att man har varit där. För vem vill inte gå längs Madison Square Garden där tio tusentals filmer genom tiderna blivit inspelade? Alla stadens gula taxibilar, skolbussar och limousiner som susar runt vart man än går. New York är staden som aldrig sover, även under nattetid kan man höra massvis med människor på stadens alla gator. 

 


Tipsa en vän     Skriv utSök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
Skicka insändare
Skicka bildinsändare
Tipsa redaktionen
Borgisnytt
Ansvarig utgivare:   Kerstin Engström-Halén
Webmaster:   Kerstin Engström-Halén
Redaktion:   Kerstin, SA Media och