Idrott, entreprenörskap och kommunikation
Torsdagen den 28 januari 2021 - klockan 08:25
« Föreg. Nästa »


Skicka bildinsändare

En dag i London.


Karin Kjellqvist Sjöö 2014-04-17
De flesta som reser till London besöker de centrala och mest kända sevärdheterna. Jag tänkte tipsa om en tur som jag brukar göra när jag besöker staden med temat marknad och kanalbåt.


Vi börjar med att ta oss till Notting Hill och den berömda marknaden Portobello Market som sker på lördagar. Längs Portobello road finns allt från frukt och grönt till kläder och prylar. Stånden närmast Notting Hill tunnelbanestation säljer mest antikviteter medans de stånd som håller till mot Westway består av unga designers som säljer nytillverkade produkter/hantverk blandat med second hand. Portobello Road består även av färgglada hus med pubar, restauranger och butiker.

Efter vår förmiddagsshopping tar vi en kort promenad till Little Venice där vi hoppar på en kanalbåt som tar oss till Camden Lock. Turen med Jason´s Trip kostar t/r £9 och enkel £8. Ska man tillbaka samma väg kan man även promenera längs kanalen. Under färden berättar en guiden lite historia om just den sträckan vi färdas men även om kanalsystemet som sträcker sig långt upp i landet. Turen tar ca en timme och man får se en liten annan sida av storstaden:

Väl framme i Camden Lock är det dags för ännu mer marknad. Detta är ett kreativt område där butiker, stånd, pubar och restauranger samlas på två marknadsplatser och gatstråket från tunnelbanestationen.

Unga konstnärer hyr studios för tillverkning och försäljning av sina egna arbeten i Camden Lock market medans i The Stables market där 450 butiker ryms säljs allt från smycken till möbler, gammalt och nytt i en unik atmosfär.

Längs gatan radas hus med häftiga fasader och coola affärer upp. Här finns något för alla och om du av förmodan inte hittat något att ta med dig hem från din resa så har du i alla fall fått en unik upplevelse.


Tipsa en vän     Skriv utSök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
Skicka insändare
Skicka bildinsändare
Tipsa redaktionen
Borgisnytt
Ansvarig utgivare:   Kerstin Engström-Halén
Webmaster:   Kerstin Engström-Halén
Redaktion:   Kerstin, SA Media och