Idrott, entreprenörskap och kommunikation
Fredagen den 15 januari 2021 - klockan 22:35
« Föreg. Nästa »


Skicka bildinsändare

Jag behöver inga betjänter men betjänterna behöver mig


Ronja Lundgren 2012-12-16Det finns många olika sätt att upptäcka en ny plats på. Vissa, dom flesta, föredrar hotell och lyx och att allt är fixat och klart i paketet som man köper. Att det finns bussar eller en taxi som kan ta en dit man vill så att man kan upptäcka det man vill, och det är ju skönt på sitt sätt om man bara vill åka på en njutbar semester. Bara kunna slappa och slippa göra så mycket själv. Bara njuta av semestern, som vissa kanske ser på saken.

 

Medans jag tycker att en semester inte enbart är att njuta av semestern utan också njuta av sällskapet, vilket jag tycker att man gör mer om man hyr eget hus eller lägenhet, en egen bil osv. Om man är ett större umgänge så är det lättare att umgås också i ett hus för i ett hotell så bor man i olika rum och kanske bara träffas vid måltider eller om man ska göra någonting speciellt som t.ex. en utflykt.

Att kunna vakna och gå och sätta sig och äta frukost utan att behöva tänka på vad man ska ha på sig, eller hur man ser ut känns underbart istället för att man måste fixa sig innan man ska ner och äta frukost på det fina hotellet.

Att hyra själv gör att man känner sig mer hemma och att man kan bestämma ställe och läge lite bättre själv, hotell ligger oftast i centrum och då kanske man inte får se lika mycket av platsen/landet som man befinner sig i. Att få den där hemmakänslan är både bra och dålig, om man åker på semester, varför ska man då behöva laga mat och handla? Fast ändå är det skönt och lite mysigt då man får handla själv och laga mat själv av andra kulturers utbud.


Då jag har testat bägge typer av semestrar så kan jag säga att jag blir mer avslappnad av att hyra eget ställe så man kan styra mat och tid själv och man känner sig mer som hemma. Då jag har en specialkost så är det lättare att göra maten själv då jag vet själv vad jag kan äta. Det känns mer privat också om man till exempel har en pool, så kan man ligga vid den naken om man vill medans man på ett hotell har folk runt omkring sig överallt, skrikande barn, gamlingar som frågar vart dom är osv.


Turistresmål lever dock kvar tack vare besök av många som vill bli uppassade, så det är tur att alla människor är olika för att kunna bevara mångfalden av platser att besöka.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Tipsa en vän     Skriv utSök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
Skicka insändare
Skicka bildinsändare
Tipsa redaktionen
Borgisnytt
Ansvarig utgivare:   Kerstin Engström-Halén
Webmaster:   Kerstin Engström-Halén
Redaktion:   Kerstin, SA Media och