Idrott, entreprenörskap och kommunikation
Söndagen den 17 januari 2021 - klockan 03:47
« Föreg. Nästa »


Skicka bildinsändare

New Yorks bästa turistställen


Amanda Boman 2014-09-16New York är en stad som lockar många turister. Det som de flesta åker dit för är shoppingen. Den bästa shoppingen hittar man på 5th Avenue, där finns allt från dyra märkesaffärer till små boutiquer med handgjorda kläder.


 Det som också lockar turister till New York är sevärdheterna som till exempel New Yorks näst högsta skyskrapa Empire State Building efter den nybyggda skyskrapan vid World Trade Center. Där får man åka upp och gå ut och ta så mycket kort man vill och extra häftigt är det att åka upp där när det är mörkt ute så man ser alla lampor som lyser upp Manhattan.

 

Frihetsgudinnan är det också många som vill se och det är en riktig turistfälla. Det är dyrt och man får köa länge. Eftersom frihetsgudinnan är på en ö måste man åka båt för att se den men en smart grej är att ta båten över till Staten Island, det är gratis och tar inte lång tid. Man åker precis förbi frihetsgudinnan så man får fina bilder.

 

Central Park är den störta parken på Manhattan. Det är en väldigt mysig park och där kan man göra allt från att gå en promenad till att åka skridskor på sjön när den har frusit. Man kan också åka häst och vagn, göra olika sporter och ha picknick med vänner och familj. 

 

Många som är intresserade av hockey passar också på att se Rangers på Madison Square Garden. De spelar i NHL och är en av världens bästa hockeylag och det är klubben som mest svenskar har spelat i som t.ex. just nu är det svenska stjärnmålvakten Henrik Lundqvist som är målvakt i Rangers.

 

Om man är i New York på sommaren kanske man känner för att bada och åka till någon strand. Stranden på Coney Island är som man ibland kan se i amerikanska filmer då det är en bred strand promenad och ett tivoli som ligger precis intill. Det är ett väldigt trevligt ställe.

 

Det bästa med New York är att vilken tid på dygnet man än går ut så är man aldrig ensam, det är alltid massa människor ute på gatorna om så klockan är tre på eftermiddagen eller tre på natten. Man känner sig trygg för man vet att man aldirg behöver vara ensam.


Tipsa en vän     Skriv utSök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
Skicka insändare
Skicka bildinsändare
Tipsa redaktionen
Borgisnytt
Ansvarig utgivare:   Kerstin Engström-Halén
Webmaster:   Kerstin Engström-Halén
Redaktion:   Kerstin, SA Media och