Idrott, entreprenörskap och kommunikation
Onsdagen den 20 januari 2021 - klockan 07:31
« Föreg. Nästa »


Skicka bildinsändare

Resereportage – Barcelona


Fernanda Carvallo, Individuella valet, Turism & Resor 2009-04-01


Barcelona är en av Spaniens charmigaste storstäder, fullspäckad med shopping, nattliv, sol, bad, sevärdheter och kultur. Det finns något för alla, för barnfamiljer och fartfyllda ungdomar till solsökande pensionärer.

Staden är en populär destination, och weekendresorna ökar allt mer. Under en helg kan man insupa den härliga atmosfären, äta god mat och njuta av sevärdheterna och aktiviteterna som erbjuds.

Barcelona är Europas kulturella mecka, fyllt med konst och världskänd arkitektur. Den katalanska huvudstaden har några av de mest kända museerna i världen, bl.a. Picassomuseet, Dalimuseet, Gaudimuseet och Moderna konstens museum.

Arkitekturen i Barcelona är ovanligt autentisk och bevarad bestående av de gotiska kvarteren, de trånga gatorna och de otroliga byggnaderna. En promenad längs Barcelonas centrum lockar snart ut en på smågatorna, då de många vägarna leder till nya och oupptäckta små kvarter. I den här staden kan man strosa runt i timtal.

Här finns dessutom en av de mest kända byggnaderna i världen; Sagrada Familia katedralen av Gaudi. Ett besök för den kulturintresserade är ett måste. Staden erbjuder pittoreska gator, torg och byggnader som gör besöket till en oförglömlig upplevelse.

Barcelona har ett enormt shoppingutbud som passar från den mest shoppingintresserade till fönstertittaren. Ett besök till Placa Cataluña, stadens största och mest centrala torg, rekommenderas varmt. Här hittas de största affärerna som Zara, H&M och Mango. Här finns även det gigantiska shoppingcentret El Corte Ingles. Letar man sig däremot lite längre ner längs de milslånga shoppingstråken så hittar man snart mindre och mysigare affärer, som säljer bl.a. konst och hantverk.

Ett av de största och älskade shoppingcentren heter Maremagnum och ligger på en plattform mitt på stranden. Här räcker inte ens en heldag för att täcka hela centret, med hundratals affärer, flertal restauranger, biosalong och akvarium.
Spanjorerna äter middag väldigt sent, ibland runt midnatt på helgerna.

Ficktjuvar är inte ovanliga att stöta på i Barcelona, speciellt inte runt de shoppingtäta ställena som Via Olympia, Placa Cataluña och la Rambla. Man bör där passa sig lite extra för turistfällorna. En typisk sådan är tunnelbanan, så dra gärna nytta av den billiga taxin för att ta sig runt på kvällarna. Servicen och restaurang- och hotellstandarden är hög i Barcelona och de flesta talar god engelska. Dock höjer detta priserna något, speciellt i de mer centrala delarna. Valutan är euro.

Om natten förvandlas Barcelona till en pulserande stad, likt New York kallas den staden som aldrig sover. Nattlivet håller på från sen kväll till tidig morgon, och det finns barer i varje hörn. För den lugnare finns det irländska pubar och mysiga tapasbarer. Klubbarna flockas längs strandpromenaden och inkastare står utanför och delar ut biljetter till gratis drinkar och inträde. Natten drar igång runt 3 på natten och slutar inte förrän till frukost nästa dag vilket lockar miljontals ungdomar varje år.

Sammanfattningsvis är Barcelona en stad för alla, och den utvecklas ständigt både kulturellt och servicemässigt.

Barnfamiljen, ungdomarna och pensionärerna trivs alla lika bra här, för staden erbjuder allt från sol och bad, shopping, nattliv, kultur, konst, teater, musik och färgglada och pittoreska byggnader. Utsikterna ser bra ut för Barcelona, då weekendresorna ökar i stor utsträckning.


Tipsa en vän     Skriv utSök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
Skicka insändare
Skicka bildinsändare
Tipsa redaktionen
Borgisnytt
Ansvarig utgivare:   Kerstin Engström-Halén
Webmaster:   Kerstin Engström-Halén
Redaktion:   Kerstin, SA Media och