Idrott, entreprenörskap och kommunikation
Torsdagen den 28 januari 2021 - klockan 08:34
« Föreg. Nästa »


Skicka bildinsändare

Rhodos 2015


William Hedström 2015-10-06
Värmen som fyller det kalla planet när dörrarna öppnas är underbar. Jag och min familj har nu landat på Rhodos. Rhodos är en liten ö som tillhör Grekland. Ön har en yta på 1398 kvadratkilometer vilket gör den nästan lika stor som Öland. Denna ö är mest känd för sitt innehav av ett av världens sju underverk, Kolossen. Vi stiger in i den luftkonditionerade flygplatsen där vi ska hämta bagaget och även ta skydd från den nu outhärdliga värmen. Lite ironiskt då vi åkte till Rhodos för denna värme… När vi väl hämtat bagaget sätter vi oss i bussen på väg mot vårt hotell, Atlantica Princess.

Bussen stannar och hotellet är nu bara vårt i en vecka! Eftersom vi har besökt just det här hotellet två gånger tidigare så känner många anställda igen oss. De vill skaka hand, fråga hur det är med oss osv. Personalen är väldigt trevlig. Det finns en kvinna som jobbar i baren som jag och min pappa har en bra kontakt med och vi kan stå och småprata i en halvtimme utan en pinsam tystnad. Hon heter Cristina. Cristina är 43 år och bor på Rhodos. Jag frågar henne om jag får ställa några frågor till mitt skolprojekt och det vill hon gärna ställa upp på.

Min första fråga är solklar för mig, hur kan hon stå ut med att vara trevlig mot alla gäster när det är en sådan tryckande värme hela sommarhalvåret?

”Oh, it’s quite simple actually. I just love my job, I have the opportunity to meet thousands of new people every summer! And almost everyone that’s coming here during the summer is polite towards me to.”

Själv förstår jag verkligen inte hur hon klarar av det. Visst, det är hennes jobb och hon är van med den tryckande värmen, men ändå.

Samtidigt som jag grubblar över den första frågan så frågar jag om hon har några favoritställen har på ön Rhodos som hon brukar åka till efter jobbet. Innan hon svarar så skiner hon upp lite.

”Yes of course. I take my boat and bring my two children, Tea and Alexis. We have a special spot in the ocean we go to. We bring some good food and just relax.”

Cristina verkar verkligen älska sina barn, då hon bara log mer när vi kom in lite på hennes barn. När Cristina matar på om hur bra denna plats är så blir jag så klart nyfiken och frågar exakt vart. Till svar så får jag ett skratt och ett tydligt svar.

”That’s my spot and also my children’s spot. I don’t want it to be revealed.”

Jag tar min sista klunk av den goda frappe som Cristina gjorde åt mig innan intervjun.

Dagarna går och temperaturen stiger, jag pratar lite med mannen som driver hotellet fast han hinner inte ställa upp på någon intervju, det förstår jag. Han har fullt upp hela dagarna med samtal och allt vad det kan vara. Han heter förresten Maximillian.

Hotellet ligger väldigt bra till, 15 kilometer in till Rhodos stad där det är mycket bra turistshopping och gångavstånd till ett flertal supermarkets där man kan köpa exklusiva drycker som inte finns i Sverige. Min personliga favorit är Nestea som är ett isthe. Atlantica Princess som hotellet heter är bara ett hotell av hundra andra. Atlantica är internationellt då det finns nästan över hela världen.

En servitör som jag kommer i kontakt med en kväll, är supertrevlig, han heter Antonio. Jag har sett att han är väldigt nära Cristina och han vill gärna svara på lite frågor.

Jag undrar då så klart om hur hans relation med Cristina är.

”Me and Cristina är very good friends, we have been very close from when we were about five years old. I am in fact the godfather to her children, Alexis and Tea.”

Det kom inte som en chock då jag sett att dom är bra vänner. Han är inte lika framåt som Cristina, Bara lite mer tillbakadragen. Han verkar lite nervös då han leker väldigt mycket med ett använt colaglas han har i handen. Jag ställer nästa fråga och undrar om han vet något om Cristinas hemliga ställe där hon åker med båten. Han börjar också med ett skratt, precis som Cristina.

 ”No, I actually don’t know, I’ve asked her several times but she refuse to tell me, I would  really want to know.”

De tre sista dagarna på hotellet så ligger vi mest bara vid poolen och tar det lugnt. Vi beställer goda frappes från baren. Eftersom det är all Inclusive så är det bara att dricka och äta så mycket som möjligt. Atlantica Princess värnar mycket om miljön, de har anpassat både duschar och kranar så inte för mycket vatten ska gå till spillo och de ställer ut speciella soptunnor så återvinningen ska gå rätt till. Det känns bra att åka till ett hotell där de värnar om framtiden och världen. Detta hotell är verkligen inte ett stort hotell men det är så perfekt för mig och min familj, hotellet är verkligen anpassat till familjer. Speciellt svenska då showerna på kvällarna översätts till svenska. Det beror på att Atlantica Princess har ett samarbete med fritidsresor.

 

Om man till exempel inte tycker poolen duger så kan man bara gå till stranden, 50 meter från hotellet finns medelhavet. Dagarna drar iväg väldigt fort här, veckan på Rhodos är underbar.

Jag sätter mig motvilligt i bussen som rullar mot flygplatsen. Jag vill stanna en vecka till, inte hem till ett kallt Sverige. Väntan på flygplatsen är allt annat än behaglig. Det är väldigt varmt på flygplatsen så man vet inte vart man ska ta vägen. Väl inne på flygplanet så känner man luftkonditioneringen kyla ner ens kropp. Innan man faller i djup sömn på planet så kollar man ut mot kusten på Rhodos, jag lyckas tyvärr inte få den perfekta bilden som jag vill ha men hinner säga hejdå till paradiset. När jag vaknar så står planet stilla på Arlanda. Men när dessa dörrar till planet öppnas den här gången är det inte en behaglig värme som möter oss utan en stickande kyla jämfört med 35 grader på Rhodos. 


Tipsa en vän     Skriv utSök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
Skicka insändare
Skicka bildinsändare
Tipsa redaktionen
Borgisnytt
Ansvarig utgivare:   Kerstin Engström-Halén
Webmaster:   Kerstin Engström-Halén
Redaktion:   Kerstin, SA Media och