Idrott, entreprenörskap och kommunikation
Fredagen den 15 januari 2021 - klockan 21:03
« Föreg. Nästa »


Skicka bildinsändare

Studieresa till Dalarna


Lovisa Hedberg HT11 2013-07-01

HT11 på studieresa i Dalarna.

HT11 på studieresa i Dalarna. 

 

Jag går andra året på Hotell- och Turismprogrammet på Borgis. Den sista studieresan gjorde vi precis innan vårt sista sommarlov. Vi begav oss till Dalarna och gjorde tre stopp.

 

Det första stoppet vi gjorde var vid Falu Koppargruva. Det var en magisk syn för ögat att få stå högst upp på berget och sedan se ner mot själva gruvingången. Man kände sig som kung över allt när människorna där längst nere såg ut som myror.

 

Nästa stopp var på Carl Larsson-gården. Där började vi med att hela klassen gick till ett fik och drack kaffe och åt kakor tillsammans . Solen tittade även fram och alla var goa och glada. Efter vårt kaffe gick vi till bussen och hämtade våra lunchpåsar som vi sedan åt vid Carl Larsson-gården, som alltid en pastasallad i en brun påse. Efter lunchen fick vi en guidad visning . Guiden som visade oss runt spred en sådan positiv energi så man blev glad. Man såg på henne att hon älskade sitt jobb. Det besöket får 10 av 10 stjärnor av mig så om någon har vägarna förbi tycker jag absolut att man ska åka dit.

 

När vi satte oss på bussen igen så var vårt nästa mål egentligen Siljan men klockan var lite för mycket så vi åkte direkt till Sågmyra och Lager 157. Jag hade höga förväntningar så jag blev lite missnöjd för utbudet var inte så stort. Däremot hade de gott och billigt kaffe så jag blev rätt nöjd ändå. Efter detta åkte vi mot Gävle.

 

Både på dit- och på hemvägen fick vi guidning av våra klasskamrater som går Turism. Själv går jag hotell så jag kunde luta mig tillbaka och njuta av åkturen. Jag hade en otroligt mysig studieresa med mina fantastiska klasskompisar.


Tipsa en vän     Skriv utSök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
Skicka insändare
Skicka bildinsändare
Tipsa redaktionen
Borgisnytt
Ansvarig utgivare:   Kerstin Engström-Halén
Webmaster:   Kerstin Engström-Halén
Redaktion:   Kerstin, SA Media och