Idrott, entreprenörskap och kommunikation
Tisdagen den 15 oktober 2019 - klockan 00:44
« Föreg. Nästa »


Skicka bildinsändare

Blir det succé eller fiasko i JVM?


Hampus Wiberg 2014-12-30

 

 

I år är det dags för det trettionionde juniorvärldsmästerskapet i hockey. Det kommer att gå i Toronto, Kanada och Sverige förväntas ta medalj. Sverige har höga förväntningar på sig varje år tack vare att tidigare års juniorer tagit sig riktigt långt. De senaste sju åren har Sverige tagit medalj, däribland fyra silver och 1 guld.


Sverige har i år med sig några av världens bästa juniorer, till exempel William Nylander som spelar i Modo. En fantastisk talang med otrolig skridskoåkning och grymma handleder. Han förväntas vara den i laget som ska göra det där lilla extra och kunna avgöra matcher på egen hand. William som är 96a är även son till en av Sveriges bästa ishockeyspelare genom tiderna, Michael Nylander som spelat i NHL i stor del av sin karriär. Ska William bli ännu större än sin pappa, det återstår att se men med sin stora potential så kan det mycket väl bli så.


I år är det även tre stycken Brynässpelare som har blivit uttagna och det är Oskar Lindblom (96a), Adam Brodecki (95a) och den stora skrällen Jens Lööke (97a). Tre spelare med oerhört stor potential som kommer att få olika roller i laget. Alla de tre spelarna har varit tongivande i de andra juniorlandslagen och de förväntas vara nyckelspelare i laget även denna gång.  


De flesta spelarna i Sverige spelar i SHL, Allsvenskan eller AHL och det ger en stor fördel mot andra lag som har många av deras spelare på juniorsidan. Det ger en större mognad i spelet och det är oftast det som gör att Sverige går så långt i nästan alla juniormästerskap. Om alla presterar som de kan göra i år så kommer Sverige att gå långt. Det blir en Succé. 


Tipsa en vän     Skriv utSök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
Skicka insändare
Skicka bildinsändare
Tipsa redaktionen

Omröstning
Nu lottar vi ut biobiljetter igen!
Det visas många bra filmer nu. Berätta vilken slags film du skulle vilja se så kan du vinna biobiljetter för två! En perfekt present till dig själv eller någon annan. :) Vi lottar ut biljetter varannan månad bland de som röstar.
Action
Dokumentär
Drama
Komedi
Övrigt alternativ
Romantik
Rysare
Sci Fi

  Resultat 
Omröstning
Vilken årstid tycker du bäst om?

Älskar vinter och snö!
Bra med alla olika årstider
Hösten är mysigast!
Sommaren är bäst!
Våren är finast!

  Resultat 
Omröstning
Skulle du kunna tänka dig att bli politiker?

Ja
Nej

  Resultat 
Omröstning
Vilka av dina bilder brukar du bli mest nöjd med?

Andra människor
Djurbilder
Mina selfies
Naturbilder
Övrigt

  Resultat 
Omröstning
Har du börjat ta körkort?

Ja!
Nej!

  Resultat 
Borgisnytt
Ansvarig utgivare:   Kerstin Engström-Halén
Webmaster:   Kerstin Engström-Halén
Redaktion:   Kerstin, SA Media och