Idrott, entreprenörskap och kommunikation
Torsdagen den 28 januari 2021 - klockan 09:30
« Föreg. Nästa »


Skicka bildinsändare

Moa fick jobb direkt efter studenten


Zebbe Andersson 2017-09-14Moa tog studenten 2016.

- Hela studentveckan och studentdagen var bland det bästa jag varit med om, säger Moa med ett leende på läpparna.

- Det var med blandade känslor vi klev av flaket då vi insåg att vi aldrig skulle gå i skolan tillsammans igen, säger hon. Dagen var blandad med tårar och skratt, den var perfekt. säger Moa.

 

Vad hade du för nytta av media?

- Jag har alltid tyckt om att filma och fota så att få lära sig mer om det och vad man ska tänka på var till stor nytta.  Sen att få lära sig hur man redigerar och använder olika program var både roligt och bra. Sen fick man se hur det egentligen fungerar i mediabranchen.

Är du nöjd med ditt val så här i efterhand?

- Jag är väldigt nöjd, det var mycket att lära sig och göra. Ibland var det stressigt så då satt man kvar i skolan till 8-9 på kvällen men det var kul!

 

Vilket var det roligaste/svåraste ämnet?

- Det roligaste ämnet måste vara Grafisk Kommunikation, det var även det svåraste ämnet då jag inte visste någonting om det innan. Så jag fick lära mig allt då vilket var väldigt kul och svårt.

 

Har du några tips?

- Ett bra tips är att ha en plan på vad man ska göra, både för att veta vad man ska göra på lektionerna och för att slippa ta hem arbetet och viktigast av allt, bli klar i tid.

Om du inte valt media, vad skulle du valt då?

- Om jag inte valt media så skulle jag nog valt samhäll eller äventyrsturism. Eftersom att jag gillar att jobba praktiskt och göra saker.

  

Vilka framtidsplaner har du?

- Just nu har jag inga speciella planer, jag har ett bra jobb på Ica supermarket i Hofors och trivs väldigt superbra. Om jag vill plugga vidare vet jag inte just nu. Jag tar en dag i taget och ser vart det tar mig.

 

Skulle du kunna tänka dig att plugga vidare inom Film och TV?

- Ja det skulle vara jättekul! Jag var med i inspelningen av Sveriges Mästerkock och skulle kunna tänka mig att fortsätta att jobba med det.

 

Har du några roliga minnen från din tid på media?

- Ett minne som är svårt att glömma är när vi arrangerade vår talangjakt. Vi hade ca. en månad på oss att förbereda allt och fixa sponsorer och lokal. Det var väldigt lyckat då det var fullt hus så vi hade inte tillräckligt med sittplatser.

 

Hur var dina lärare?

- De lärarna jag hade var jättebra. Min mentor hjälpte mig mycket under en tid då det vart väldigt tufft för mig i skolan. utan hans hjälp och stöttning vet jag inte vad jag skulle gjort eller om jag ens skulle klarat det så bra som jag gjorde. Så jag är väldigt tacksam för allt våra lärare gjorde för oss.


Tipsa en vän     Skriv utSök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
Skicka insändare
Skicka bildinsändare
Tipsa redaktionen
Borgisnytt
Ansvarig utgivare:   Kerstin Engström-Halén
Webmaster:   Kerstin Engström-Halén
Redaktion:   Kerstin, SA Media och