Idrott, entreprenörskap och kommunikation
Fredagen den 22 juni 2018 - klockan 21:11
« Föreg. Nästa »


Skicka bildinsändare

”Nu behöver jag inte plugga till proven, bara rätta dem.”


Emelie Hermansson 2012-09-10Erika Hermansson började som elev på ekonomiprogrammet på Borgarskolan år 1989. 1992 tog hon studenten och 16 år senare återvänder hon till skolan, inte som elev denna gång, utan som lärare i historia och svenska.Erika är igång med att laga mat när jag kommer in i köket. Lukten av stekt kött sprids i rummet när hon ställer på en stekpanna på spisen. Hon börjar skära potatis i klyftor när jag ställer första frågan.

 

Hur tyckte du att det var att vara elev på borgarskolan?

- Jag tyckte att det var jättebra att vara elev på borgarskolan. Jag hade en rolig klass, och jag var också med i en tjejförening som hette Quta som fanns på borgarskolan då och vi hade fester och vi gjorde skolkatalogen och vi ordnade en massa roliga saker så det var kul, säger hon och ler åt minnena.


Hur är det att vara lärare på borgarskolan?

- Det tycker jag också jättemycket om. Jag har otroligt roliga kollegor som jag tycker att det är kul att träffa varje dag, plus att jag tycker att eleverna som går på borgis är roliga att jobba med.


Är det roligast att vara elev eller lärare?

- Lärare, säger hon på en gång och skrattar till. Eftersom att jag inte längre behöver plugga till prov, vilket jag har gjort nog av i mitt liv. Nu behöver jag bara rätta dem och det är roligare.


Om du skulle börja på gymnasiet idag, vilken linje skulle du välja?

- Jag skulle välja något med medieinriktning. Mediaprogrammet finns ju inte längre, så i sådana fall skulle jag gå estetmedia ellersamhällsprogrammet med medieinriktning.


Hur kom det sig att du återvände till borgarskolan?

- När jag hade pluggat färdigt till lärare så fanns det ett jobb ledigt på borgarskolan och så fick jag det. Det var en slump.


Har något förändrats sedan du gick på borgarskolan?

-  Ja, det har det. Dels har lokalerna förändrats litegrann, fast inte så mycket. Man fikade hos Rogga i mediebyggnaden förut men inte nu längre. Då hade han en stor kafeteria där. Förhållandet mellan lärare och elever har förändrats och även sättet man jobbar på. När jag gick här så var det mest undervisning i katedern och vi lyssnade och återupprepade det som läraren sa. Man hade liksom ingen mer relation med lärarna, men nu tror jag att relationen mellan elever och lärare ser annorlunda ut.


Tipsa en vän     Skriv utSök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
Skicka insändare
Skicka bildinsändare
Tipsa redaktionen

Omröstning
Nu lottar vi ut biobiljetter igen!
Det visas många bra filmer på bio nu under våren. Berätta vilken slags film du skulle vilja se så kan du vinna biobiljetter för två! En perfekt present till dig själv eller någon annan. :) Sista dag att rösta är söndag den 27 maj.
Action
Dokumentär
Drama
Komedi
Övrigt alternativ
Romantik
Rysare
Sci Fi

  Resultat 
Omröstning
Vad tycker du om vintern?

Älskar vinter och snö!
Bra med alla olika årstider
Sommaren är bäst!

  Resultat 
Omröstning
Skulle du kunna tänka dig att bli politiker?

Ja
Nej

  Resultat 
Omröstning
Vilka av dina bilder brukar du bli mest nöjd med?

Andra människor
Djurbilder
Mina selfies
Naturbilder
Övrigt

  Resultat 
Omröstning
Har du börjat ta körkort?

Ja!
Nej!

  Resultat 
Borgisnytt
Ansvarig utgivare:   Kerstin Engström-Halén
Webmaster:   Kerstin Engström-Halén
Redaktion:   Kerstin, SA Media och