Idrott, entreprenörskap och kommunikation
Fredagen den 16 november 2018 - klockan 02:03
« Föreg. Nästa »


Skicka bildinsändare

Ekonomi & Juridik


Fanny ES15M 2017-05-15
Ekonomiprogrammet är ett högskoleförberedande program som ger en bred utbildning inom samhällsvetenskap med fokus på samhällsekonomi, företagsekonomi och juridik.


Under tiden på ekonomiprogrammet får du goda kunskaper i att driva projekt, ingå i olika gruppkonstellationer samt fokusera på svenska språket. Utbildningen lägger grunden för fortsatta studier i ekonomi, juridik och andra samhällsvetenskapliga områden på högskolan.


Under tredje året på ekonomiprogrammet får du möjlighet att praktisera dina kunskaper genom kursen Entreprenörskap och Företagande. Då du driver eget företag genom Ung företagsamhet.

 
Ekonomiprogrammet har två inriktningar, Ekonomi och Juridik

Juridik ger dig kunskaper om rättsordningens betydelse i ett demokratiskt samhälle och hur den påverkas av internationell rätt. Inriktningen ska utveckla din förmåga att analysera och bedöma juridiska problem med hjälp av rättskällor och juridiska metoder. 

 
Intervju med Jeni Johnson, ekonomielev med inriktning juridik:

Vad får man göra?

 

- Vi läser olika juristkurser, affärsjuridik, privatjuridik och rätten i samhället. Sen får vi också driva UF och det är lite valfritt vad vi får göra.

Vad är det bästa med linjen?

- Det bästa med linjen är att man får testa på så mycket, till exempel rätten och samhället. Det är en kurs där man får kolla lagar och jobba lite med sånt. Verkligen jobba med samhällsfrågor. Jag personligen tycker att det är intressant och att man har väldigt stor nytta av det, vad man än väljer att jobba med att man har en grundkoll på lagar och juridiska termer etc.

Finns det något speciellt man bör tänka på om man vill gå den här linjen?

- Man ska tycka om samhällsfrågor och samhällskunskap, det är en väldigt stor del av den här linjen och att man ska ha ett litet läshuvud. Man tror att det ska vara lättare men man får faktiskt sätta sig in lite, det är inte mycket plugg men det är att man måste läsa lite och hålla koll på grejerna.

Vad har du för mål efter skolan?

- Jag vill gärna bli jurist, om jag vill bli affärsjurist eller brottsmåladvokat är inte bestämt än men jag vill gärna jobba med lagar och människor. Speciellt brottsoffer och främst våldtäktsoffer och barn i misshandlade förhållande. 


Tipsa en vän     Skriv utSök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
Skicka insändare
Skicka bildinsändare
Tipsa redaktionen

Omröstning
Nu lottar vi ut biobiljetter igen!
Det visas många bra filmer nu. Berätta vilken slags film du skulle vilja se så kan du vinna biobiljetter för två! En perfekt present till dig själv eller någon annan. :) Vi lottar ut biljetter varannan månad bland de som röstar.
Action
Dokumentär
Drama
Komedi
Övrigt alternativ
Romantik
Rysare
Sci Fi

  Resultat 
Omröstning
Vilken årstid tycker du bäst om?

Älskar vinter och snö!
Bra med alla olika årstider
Hösten är mysigast!
Sommaren är bäst!
Våren är finast!

  Resultat 
Omröstning
Skulle du kunna tänka dig att bli politiker?

Ja
Nej

  Resultat 
Omröstning
Vilka av dina bilder brukar du bli mest nöjd med?

Andra människor
Djurbilder
Mina selfies
Naturbilder
Övrigt

  Resultat 
Omröstning
Har du börjat ta körkort?

Ja!
Nej!

  Resultat 
Borgisnytt
Ansvarig utgivare:   Kerstin Engström-Halén
Webmaster:   Kerstin Engström-Halén
Redaktion:   Kerstin, SA Media och